Formula 1

Ce va face Schumacher dupa retragere? Planul e ca n-are niciun plan

La 43 de ani Michael Schumacher si-a anuntat a doua retragere din Formula 1 si întrebarea care sta pe buzele tutururo este legata de ce va face septuplul campion mondial dupa ce va parasi lumea curselor de Formula 1.

Speculatiile nu au întârziat sa apara si exista voci care anticipeaza o trecere a lui Schumacher în DTM (Campionatul German de Turisme), dar exista un interes pentru pilotul german si din V8 Supercars, campionat australian în care va lua startul si Casey Stoner, dublul campion mondial de MotoGP.

Schumacher spune însa pentru moment nu are niciun plan în privinta activitatii sale viitoare si se gândeste doar sa mearga acasa si sa aiba parte de liniste.

”Pentru mine în acest moment nu exista ceva mai bun decât sa merg acasa, ceea ce înseamna libertate. Planul este ca nu am niciun plan. Am experimentat Formula 1 dintr-o alta perspectiva cu Mercedes, iar acum sunt mult mai deschis si relaxat. M-am obisnuit de-a lungul carierei sa fiu diferit, desi întotdeauna am fost sub lupa, sub presiune. Ies din Formula 1 cu fruntea sus”, a declarat Schumacher pentru publicatia Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Întrebat despre posibilitatea de a continua activitatea de pilot într-un alt campionat, Schumacher a raspuns: ”Nu ma întelegeti gresit, am exact ceea ce-mi trebuie pentru a fi capabil 100% sa concurez, dar recent în ultimele luni au fost momente când pur si simplu n-am vrut sa mai am de-a face cu Formula 1 sau n-am mai vrut sa ma pregatesc pentru curse. De aceea cred ca am luat decizia cea dreapta sa ma retrag. Sunt multe motive care m-au determinat astfel, printre acestea calatoriile, statul departe de familie, sa fiu undeva într-un hotel unde nu-mi doream sa ma aflu”.

Ideea participarii lui Schumacher în campionatul australian V8 Supercars le-a venit oficialilor de la Antipozi dupa ce Mercedes a decis sa intre în competitie din 2013 alaturi de marcile Holden si Ford.

”Sansele pentru a-l vedea concurând la Surfers Paradise în cursa Gold Coast 600 sunt mai bune, nu mai rele, dupa ce AMG a confirmat prezenta pe grila sezonului urmator. Depinde daca va dori acest lucru”, a declarat un oficial din V8 Supercars.

Schumacher nu ar fi primul pilot de Formula 1 care ar pilota o masina din V8 Supercars, acques Villeneuve, Nick Heidfeld, Tonio Liuzzi si Christian Klien realizând deja tranzitia.Ce va face Schumacher dupa retragere? Planul e ca n-are niciun plan