Formula 1

Carlos Sainz obtine prima victorie in Formula 1 dupa o cursa spectaculoasa la Silverstone |Primele puncte din cariera pentru Mick Schumacher

Sursă foto: https://twitter.com/ScuderiaFerrari

Spaniolul Carlos Sainz a castigat Grand Prix-ul Marii Britanii de la Silverstone la startul cu numarul 150 in Formula 1.

Pilotul de la Ferrari s-a impus in fata mexicanului Sergio Perez (Red Bull) si a britanicului Lewis Hamilton (Mercedes) la capatul celei mai spectaculoase curse din acest sezon.

O cursa intrerupta cu steag rosu dupa accidentul lui Zhou Guanyu si care a fost reluata dupa aproape o ora de intrerupere.

Daca la primul start a fost depasit fara drept de apel de campionul mondial Max Verstappen, la al doilea start din grila Sainz si-a pastrat nervii in frau si a rezistat atacurilor venite din partea olandezului.

Doar zece tururi a ramas Sainz la conducere, fiind depasit de Verstappen dupa ce a ratat franarea intr-un viraj de dreapta.

Verstappen avea sa cedeze la randul sau pozitia fruntasa dupa alte doua tururi, pilotul de la Red Bull acuzand o problema de aderenta a monopostului.

Sainz revenea la conducere urmat la putin peste o secunda de coechipierul Charles Leclerc si de un Lewis Hamilton tot mai amenintator in pozitia a treia.

In turul 20 din cele 52 programate cei de la Ferrari l-au chemat pe Sainz la boxe, astfel ca Leclerc mostenea fara lupta prima pozitie.

Monegascul n-a reusit sa se desprinda de Hamilton, astfel ca dupa cinci tururi la conducere al doilea pilot de la Ferrari intra la boxe pentru schimbul de pneuri.

Noul lider devenea Hamilton, o pozitie cu care acesta nu s-a mai intalnit pana acum in 2022.

Britanicul a condus cursa pana in turul 34, cand a schimbat mediumurile cu hardurile. Intre timp Sainz il lasase pe Leclerc sa treaca in fata.

Cursa se indrepta indrepta spre o dubla Ferrari cand neprevazutul si-a facut loc in peisaj.

Esteban Ocon (Alpine) a abandonat in turul 39, oprind monopostul chiar pe linia de start/sosire.

Astfel, cursa a fost neutralizata cu Safety Car, iar avansul de patru secunde pe care Leclerc il avea in fata lui Hamilton s-a topit intr-o clipa.

Ferrari a mutat strategic chemandu-l pe Sainz la boxe pentru a trece pe softuri, asa cum procedasera trei din primii patru clasati.

Singura exceptie a fost Leclerc, pilot ramas pe hardurile “incaltate” inca din turul 25.

La restart pilotii din fata au scos cutitele pe masa. Sainz l-a atacat si depasit pe liderul Leclerc, in timp ce Perez s-a duelat roata la roata cu Hamilton.

In timp ce Sainz s-a desprins in castigator lupta din spate a ofert momente epice.

Leclerc i-a tinut cu dintii spatele colegului de echipa, fiind depasit pana la urma de Perez si Hamilton.

Primele puncte pentru Mick Schumacher

Tanarul pilot german a incheiat cursa pe locul 8, obtinand primele lui patru puncte in Formula 1.

Fiul legendarului Michael Schumacher a atacat in ultimul tur pozitia a saptea ocupata de Max Verstappen.

Duelul celor doi a fost unul electrizant, olandezul rezistand cu greu in fata unui Mick dezlantuit dupa toate supararile din acest sezon.

Ordinea la finalul cursei:

1. Sainz (Ferrari)
2. Perez (Red Bull)
3. Hamilton (Mercedes)
4. Leclerc (Ferrari)
5. Alonso (Alpine)
6. Norris (McLaren)
7. Verstappen (Red Bull)
8. Schumacher (Haas)
9. Vettel (Aston Martin)
10. Magnussen (Haas).



Carlos Sainz obtine prima victorie in Formula 1 dupa o cursa spectaculoasa la Silverstone |Primele puncte din cariera pentru Mick Schumacher