Formula 1

Bottas se da la o parte pentru victoria lui Hamilton in Rusia: “E o zi dificila”

Sursă foto: twitter.com/MercedesAMGF1

Mercedes a reusit dubla, duminica, in Marele Premiu de Formula 1 al Rusiei de la Soci, cu Lewis Hamilton pe cea mai inalta treapta a podiumului, dupa ce coechipierul sau practic s-a dat la o parte si i-a facilitat trecerea in fruntea cursei.

Strategia de echipa a lucrat in favoarea lui Hamilton, iar britanicul practic a fost propulsat pe primul loc ca urmare a ordinelor de echipa.

Valtteri Bottas, pilotul plecat din pole position, ar fi castigat in mod normal intrecerea din Rusia, dar interesele de echipa au avut intaietate si finlandezul a fost sacrificat pentru victoria lui Hamilton.

Podiumul a fost completat de Sebastian Vettel de la Ferrari, pilot care nu a avut practic niciun cuvant de spus in lupta pentru victorie.

Vettel a avut doua tentative de a-l depasi pe Hamilton imediat dupa start, ambele esuate, dupa care a castigat duelul cu britanicul in urma intrarilor la boxe, dar s-a vazut la scurt timp depasit de rivalul sau de la Mercedes.

Cu cinci curse ramase de completat pana la finalul sezonului Hamilton are un avans de 50 de puncte in fata lui Vettel.

La cei 21 de ani ai sai, olandezul Max Verstappen a fost unul dintre animatorii cursei din Rusiei. Pornit din coada plutonului cu pneuri soft, Verstappen a condus cele mai multe tururi in cursa de la Soci si doar pit stopul efectuat cu zece tururi inaintea finalului l-a privat pe acesta de victorie.

“E o zi dificila. Valtteri a facut o treaba foarte buna. A fost un adevarat gentleman...suntem in lupta pentru titlu. Echipa a facut o treaba foarte buna. Pot intelege cat de dificil e pentru el”, a spus Hamilton dupa cursa.

“O cursa dificila, un rezultat bun pentru noi ca echipa. Inainte de cursa trecem prin toate scenariile posibile. Luptam pentru titlul constructorilor si al pilotilor, e dificil de prezis ce se intampla. Asa a fost sa fie”, a reactionat si Bottas.

“La start n-am avut nicio sansa. I-am surprins apoi cu un tur foarte rapid. Am iesit in fata lui Lewis, am incercat sa ma apar, apoi nu l-am vazut pe acel viraj si a trecut. Cred ca am avut oarecum acelasi ritm, dar am incercat sa fac tot ce se poate. Nu m-am putut apropia foarte mult”, a spus si Vettel.

Pentru a indrepta situatia, atat cat se putea indrepta, Hamilton l-a invitat pe Bottas sa urce alaturi de el pe prima treapta a podiumului.



Bottas se da la o parte pentru victoria lui Hamilton in Rusia: “E o zi dificila”