Formula 1

Bottas ii sufla pole-ul lui Vettel in Brazilia

Sursă foto: twitter.com

Duel electrizant intre Valtteri Bottas de la Mercedes si Sebastian Vettel de la Ferrari pentru prima pozitie in calificarile Marelui Premiu al Braziliei de la Interlagos.

Bottas a avut ultimul cuvant si i-a suflat practic prima pozitie lui Vettel la ultima trecere peste linia de sosire pentru o diferenta de doar 38 de miimi de secunda.

Vettel s-a aflat inaintea lui Bottas pe circuit, dar echipierul de la Ferrari n-a reusit sa-si corecteze propriul timp de referinta.

A facut-o insa Bottas care duminica se va afla pentru a treia oara in cariera pe prima pozitie a grilei la startul unui Mare Premiu de Formula 1.

Un rezultat care a readus zambetul in garajul echipei Mercedes, dupa un inceput de sesiune dezastruos prin iesirea in decor a campionului mondial Lewis Hamilton.

Primul lansat intr-un tur cronometrat, Hamilton a pierdut spatele monopostului intr-un viraj de dreapta si a lovit violent zidul de protectie provocand daune majore pe partea stanga fata si pe puntea monopostului.

Sesiunea a fost intrerupta cu steag rosu pentru cateva minute, timp in care pilotul a iesit singur din cockpit si monopostul a fost indepartat.

Pana la final calificarile s-au desfasurat sub semnul luptei de la distanta intre Bottas si cei doi piloti de la Ferrari.

Ploaia si-a facut aparitia in minutele de final, fara insa a-si pune amprenta asupra rezultatelor inregistrate.



Bottas ii sufla pole-ul lui Vettel in Brazilia