Formula 1

Bottas castiga ultima cursa a sezonului in Formula 1

Sursă foto: twitter.com/f1grid

Finlandezul Valtteri Bottas s-a impus, duminica, in Marele Premiu din Abu Dhabi (Emirate), ultima cursa a sezonului 2017. Am transmis aici cursa tur cu tur.

Plecat din pole position, Bottas a castigat fara emotii in fata coechipierului sau de la Mercedes, Lewis Hamilton, podiumul fiind completat de Sebastian Vettel de la Ferrari.

Cursa din Abu Dhabi a fost una linistita fara incidente majore, cu doar doi piloti abandonati, Daniel Ricciardo si Carlos Sainz.

Startul a fost unul curat, singurul incident avandu-l in prim plan pe danezul Magnussen care s-a rasucit dupa virajul trei.

Bottas a intrat la pit stop in turul 22 din cele 55 programate si a cedat pentru doar trei tururi sefia lui Hamilton.

Diferenta dintre cei doi a fost de putin peste o secunda la momentul revenirii lui Hamilton dupa pit stop, iar cu patru tururi inaintea finalului Hamilton s-a apropiat la doar cateva zecimi in urma liderului.

Acesta a fost singurul moment in care Bottas si-a simtit prima pozitie amenintata. Hamilton a iesit usor in decor dupa un viraj de dreapta si din acel moment britanicul a luat piciorul din gaz lasandu-i lui Bottas calea libera spre victoria in Abu Dhabi.

La final pe linia de start/sosire au oprit invingatorul Bottas, campionul mondial Hamilton si brazilianul Massa, pilot pentru care cursa din Abu Dhabi a fost ultima din cariera in Formula 1.



Bottas castiga ultima cursa a sezonului in Formula 1