Formula 1

Bottas castiga prima cursa de Formula 1 din 2020. Hamilton rateaza podiumul dupa o penalizare

Sursă foto: https://twitter.com/MercedesAMGF1

Victorie pentru Valtteri Bottas de la Mercedes in Marele Premiu de Formula 1 al Austriei, prima cursa a sezonului 2020 dat peste cap de pandemia de coronavirus.

Plecat din prima pozitie a grilei de start, Bottas a condus de la un capat la altul cursa de pe cel mai scurt circuit al sezonului.

Hamilton a trecut linia de sosire al doilea, insa a pierdut locul pe podium si a fost clasat al patrulea pentru o penalizare de cinci secunde primita pentru scoaterea lui Alexander Albon in decor in tururile de final.

Asa am trait Formula 1, Marele Premiu al Austriei. Hamilton o comite!

Thailandezul de la Red Bull a abandonat in cele din urma, astfel ca echipa magnatului austriac Dieter Mateschitz a incheiat cursa de casa fara o masina pe circuit.

Max Verstappen a semnat primul abandon de la Spielberg dupa doar 11 din cele 71 de tururi programate.

Cu o penalizare de cinci secunde s-a ales si mexicanul Sergio Perez pentru depasirea vitezei limita pe linia boxelor si a incheiat pe sase.

Monegascul Charles Leclerc a produs surpriza clasandu-se pe locul doi, dupa un final de cursa in care a corectat cel mai bun timp in Grand Prix-ul austriac.

Lando Norris a completat podiumul pentru McLaren, formatie care obtine primul podium dupa cel adus de Carlos Sainz jr. in Brazilia 2019.

Este doar al doilea podium pentru McLaren in ultimii sapte ani, intre 2013 si 2019 echipa britanica fiind intr-o eclipsa de rezultate.



Bottas castiga prima cursa de Formula 1 din 2020. Hamilton rateaza podiumul dupa o penalizare