Formula 1

Alonso vine la Aston Martin în locul lui Vettel

La nici o săptămână după ce Sebastian Vettel și-a anunțat plecarea din Formula 1, Aston Martin a mutat rapid și și-a asigurat volanul cu Fernando Alonso, într-un contract de durată.

Alonso va începe la echipă din 2023. Spanionul luase o pauză sabatică până în 2021, când a semnat cu Alpine.

Cu toate că a obținut rezultate notable cu Vettel, Aston Martin mizează mai departe pe piloții experimentați, Alonso având două titluri de campion mondial.

Aston impune în contract ca „echipa să devină una câștigătoare”.

Echipa îi aparține miliardarului Lawrence Stroll, care l-a adus pilot pe băiatul său, Lance, la fel cum procedase și la fosta la Racing Point F1 Team. Stroll junior va avea din nou ocazia să învețe de la un mare campion, ceea ce arată cumva că tatăl său face orice pentru a-și vedea fiul în viitor în postura de campion mondial.

Alonso a declarat că „îi cunosc pe Lawrence și Lance [Stroll] de mulți ani și este foarte evident că au ambiția și pasiunea de a reuși în Formula 1. Am văzut cum echipa a atras în mod sistematic oameni grozavi cu un pedigree câștigător.Am devenit conștienți de angajamentul uriaș față de noile facilități și resurse puse în mișcare la Silverstone. Nimeni în Formula 1 de astăzi nu demonstrează o viziune mai mare și un angajament absolut pentru a câștiga, iar asta înseamnă o oportunitate cu adevărat interesantă pentru mine. Încă am foamea și ambiția de a lupta pentru a fi în frunte și vreau să fac parte dintr-o organizație care se angajează să învețe, să se dezvolte și să reușească. Cu toții apreciem că sunt multe de făcut pentru a ajunge în față și că trebuie să ne aplicăm toate energiile în a lucra împreună pentru a găsi performanță”.

Proprietarul Lawrence Stroll a declarat: „Îl cunosc și l-am admirat pe Fernando de mulți ani și a fost întotdeauna clar că este un câștigător hotărât ca mine. Mi-am propus să adun cei mai buni oameni și să dezvolt resursele și organizația potrivită pentru a reuși în acest sport extrem de competitiv, iar acele planuri prind acum contur”.



Alonso vine la Aston Martin în locul lui Vettel