Formula 1

Alonso va folosi la Shanghai motorul din Marele Premiu al Bahrainului

Pilotul spaniol Fernando Alonso va avea la dispozitie in cursa din China, programata la sfarsitul acestei saptamani, motorul care i-a adus in Bahrain prima victorie la Ferrari, informeaza espnf1.com. Calificarile si cursa de la Shanghai vor fi transmise in direct pe Onlinesport.ro
Masura a fost luata ca precautie de inginerii Scuderiei Ferrari, dupa ce Alonso a folosit cate un motor pentru fiecare din primele trei Mari Premii programate.

Regulamentul pentru 2010 limiteaza numarul propulsoarelor folosite de fiecare pilot la opt pentru cele 19 curse programate, incalcarea dispozitie atragand penalizarea cu retrogradarea pe grila.

Alonso a schimbat primul motor dupa calificarile din Bahrain, dupa care a inceput cursa din Australia cu un al doilea motor, pentru ca in Malaysia sa apeleze la al treilea V8 Ferrari, care de altfel a si cedat in timpul cursei provocandu-i spaniolului primul abandon al sezonului.

"Ca o masura de precautie am decis sa nu folosim motorul din Bahrain in cursa de la Melbourne, dar de aceasta data il vom repune pe monopostul lui Alonso deoarece consideram ca au fost reglate probleme cu supraincalzirea", a declarat Luca Marmorini, seful echipei care se ocupa la Ferrari de motoare si electronica.

Marele Premiu al Chinei, a 4-a etapa a sezonului in Formula 1, se va desfasura la sfarsitul acestei saptamani pe circuitul de la Shanghai.

Onlinesport


Alonso va folosi la Shanghai motorul din Marele Premiu al Bahrainului