Formula 1

Alonso si Piquet, ambasadori ING

Grupul ING a semnat contracte de sponsorizare cu pilotii echipei ING Renault F1 Fernando Alonso si Nelson Piquet. Contractele cu cei doi piloti vor sustine obiectivul ING pe parcursul celui de-al doilea an al programului de sponsorizare in F1 – de-a folosi platforma F1 pentru cresterea afacerilor companiei.
Ambele contracte de sponsorizare ale pilotilor vor fi valabile in sezoanele  2008 si 2009, si se deruleaza in paralel cu sponsorizarea titlului echipei ING Renault F1, sponsorizarea titlului GP ING Australia, GP  ING Belgia si GP ING Ungaria, si activitatile de branding pe pista la 13 dintre cele 18 curse.

ING va fi sponsorul exclusiv al serviciilor financiare de la nivel global pentru Nelson Piquet care va actiona ca  ambasador al brandului la nivel global pentru ING Private Banking. Nelson va fi implicat intr-o serie de activitati promotionale si legate de clienti, inclusiv aparitii personale, campanii de marketing si publicitate pentru segmentul de varf de clienti din portofoliu ING Private Banking.

ING este de asemenea si sponsorul personal la nivel global al lui Fernando Alonso, focalizata pe activitati pe piata din Spania. Grupul ING si ING Direct din Spania vor lucra indeaproape cu Alonso in cadrul unor campanii importante de marketing; Alonso fiind una din cele mai influente celebritati ale Spaniei isi va oferi sprijinul pentru a creste afecerile celui mai mare grup bancar de pe piata spaniola si a contribui la cresterea notorietatii brandului ING.  

Isabelle M Conner, Director Branding si Sponsorizari al ING Group, a declarat:
“Rezultatele din sezonul 2007 au depasit asteptarile noastre -  cercetarile independente au relevat ca ING a fost unul dintre cei mai vizibili sponsori din F1, si de asemenea activitatile de branding pe pista au crescut notorietatea si vizibilitatea brandului ING la nivel global”

“In 2008 vom aduce ideea de sponsorizarea la un alt nivel – vom creste businessul ING prin intermediul F1, iar contractele noastre de sponsorizare cu Fernando Alonso si Nelson Piquet vor juca un rol important in sustinerea acestui obiectiv”.

Fernando Alonso a comentat:
“Sunt foarte bucuros sa fac parte din nou din echipa ING Renault si sunt incantat sa lucrez alaturi de o banca atat de inovatoare, care m-a sustinut atat de mult la intoarcerea mea acasa”.

Nelson Piquet a declarat:
“M-am bucurat de o colaborare  puternica cu ING in decursul anului 2007,  sunt incantat sa extind aceasta colaborare cu ING Private Banking, si sa ii sustin prin ceea ce va fi un formidabil sezon de F1”.



Alonso si Piquet, ambasadori ING