Formula 1

Alonso si-a prelungit contractul cu Ferrari

Pilotul spaniol Fernando Alonso va ramane la Scuderia Ferrari pana cel putin in 2016, dupa ce si-a prelungit, joi, contractul cu echipa condusa de Luca di Montezemolo.
''Este o mare placere sa prelungim intelegerea cu un pilot care a demonstrat intotdeauna ca are o mentalitate de invingator chiar si in cele mai dificile situatii.

''Fernando indeplineste toate cerintele, atat tehnice cat si personale, pentru a juca un rol esential in istoria Ferrari si sper sa reinnoade sirul succeselor cat de curand'', a declarat Montezemolo.

La randul sau, pilotul iberic a spus: ''Sunt foarte fericit ca mi-am prelungit angajamentul. M-am simtit confortabil la Ferrari inca de la inceput, iar intre timp a devenit a doua mea familie.

''Am cea mai mare incredere in oamenii care lucreaza la Maranello si in cei care conduc echipa. Decizia de a-mi prelungi contractul a fost una naturala din partea mea, mai ales ca este vorba de echipa la care vreau sa-mi inchei cariera'', a spus Alonso.

Fernando Alonso s-a alaturat Scuderiei Ferrari in 2010 dupa ce concurase anterior pentru Minardi, Renault, McLaren-Mercede si din nou Renault. Spaniolul de 29 ani a castigat inca de la prima cursa alaturi de Ferrari, iar pana acum a strans 23 de curse, 5 victorii si 2 plecari din pole position la echipa calutului cabrat.

Onlinesport


Alonso si-a prelungit contractul cu Ferrari