Formula 1

Alonso concureaza in acest an la Indianapolis 500

Sursă foto: twitter.com/Coral

Dublul campion mondial de Formula 1, spaniolul Fernando Alonso, va concura la editia din acest an a celebrei curse de 500 de mile de la Indianapolis, intrecere care face parte din calendarul campionatului american de monoposturi IndyCar.

Alonso, echipieri la McLaren-Honda in Formula 1, nu va concura astfel in Marele Premiu al Principatului Monaco de la Monte-Carlo, cursa care se desfasoara in aceeasi zi cu Indy 500, anunta Autosport.com

Pilotul spaniol va pilota pe ovalul de la Indianapolis un monopost al echipei Andretti Autosport care este condusa de Michael Andretti, fost pilot in IndyCar si CART, fiul legendarului Mario Andretti.

"Sunt extrem de nerabdator sa concurez la Indianapolis in acest an alaturi de McLaren, Honda si Andretti. Indy 500 este una dintre cele mai faimoase curse din calendarul motorsportului mondial, alaturi de cursa de 24 ore de la Le Mans si Marele Premiu din Monaco in Formula 1. Regret ca nu voi concura la Monte-Carlo in acest an, dar ma voi intoarce la volanul monopostului McLaren-Honda pentru cursa din Canada", a spus Alonso.

Fernando Alonso a abandonat in primele doua curse ale sezonului din Formula 1, in Australia si China, de fiecare data cand se afla in lupta pentru puncte.

Daca pentru Alonso va fi prima experienta pe oval, echipa McLaren a castigat de doua ori cursa de 500 de mile de la Indianapolis, in 1974 si 1976 prin Johnny Rutherford. A mai existat o victorie a echipei Penske cu sasiu McLaren in 1972 prin Mark Donohue.

Ultima oara cand un pilot a concurat in acelasi an atat in Formula 1 cat si in IndyCar s-a intamplat in 1997 cu italianul Vincenzo Sospiri. Pilot al echipei Lola-Ford la inceputul sezonului de Formula 1, Sospiri a luat startul la Indy500 cateva luni mai tarziu.

In IndyCar s-au desfasurat deja doua curse, la fel ca si in Formula 1, iar lider este francezul Sebastien Bourdais, de patru ori campion in ChampCar si fost pilot in F1 la Toro Rosso.

Bourdais a castigat Grand Prix-ul din St.Petersburg (Florida) si s-a clasat pe doi in Grand Prix-ul de la Long Beach (California), pe unul dintre traseele legendare din motorsportul american, folosit in trecut si de Formula 1.



Alonso concureaza in acest an la Indianapolis 500