Formula 1

Africa este interzisa in Formula 1

Presedintele Federatiei Internationale de Automobilism, Jean Todt, a declarat ca nu exista, pentru urmatorii cel putin trei ani, intentia ca o tara a continentului negru sa gazduiasca un Mare Premiu de Formula 1.
"Pentru moment sunt doar speculatii in acest sens, dar eu nu vad pentru urmatorii ani vreo posibilitate ca F1 sa revina in Africa. Exista insa posibilitati nenumarate pentru desfasurarea unei etape de WRC sau rally raid", a spus Todt.

Declaratia lui Todt vine in contradictie cu intentia lui Bernie Ecclestone, boss-ul Formulei 1 exprimandu-si in aceasta vara intentia sa duca Formula 1 in urmatorii ani pe un circuit stradal din Cape Town.

Ultimul Grand Prix de Formula 1 desfasurat in Africa dateaza din 1993, cand circuitul de la Kyalami a gaduit Marele Premiu al Africii de Sud.

Echipele Williams si BAR au bifat ultimele aparitii ale unor monoposturi de F1 pe pamant african, in 1999, cand au testat pe acelasi circuit de la Kyalami.

In afara traseului de la Kyalami, prezent inca in calendarul Campionatului Mondial de Superbike, Africa de Sud ofera un traseu la Welkom, unde a poposit la sfarsitul anilor 90 si Motomondialul de Viteza.

Africa a fost scoasa in 2002 si din calendarul WRC, Raliul Safari din Kenya fiind considerat prea periculos pentru integritatea participantilor.

In 2008 Dakarul a fost anulat din motive de securitate, intrecerea fiind mutata in America de Sud, unde si-a consumat editiile din 2009 si 2010.

Onlinesport


Africa este interzisa in Formula 1