Formula 1

Accidentul lui Schumacher: Presa, noua experta in neurologie

Pentru a traduce lipsa de noutati din partea echipei de medici care il trateaza pe Michael Schumacher, dupa accidentul de schi suferit pe 29 decembrie, presa straina germana si franceza (iar prin ricoseu o parte a celei romane care traduce si inghite tot ca guvizii fara ca de multe ori sa priceapa) face de ceva timp pronosticuri nu doar fara nici o baza, dar si vadit apocaliptice.

In presa germana de vineri s-a anuntat chiar ca "Schumacher ar putea ramane in coma pana la finalul zilelor lui". Pana aici s-a ajuns. Asta dupa ce se specula recent ca sunt "vesti bune, doctorii se gandesc sa il scoata din coma".

Noi tinem minte doua lucruri si pe ele le avem in cap. De la ele plecam. Au fost spune si relatate deja la doua sau trei zile dupa accident.

1. Echipa de medici de la Grenoble a spus ca va anunta oricand intervin schimbari in bine sau rau in situatia lui Schumacher.

2. Profesorul Saillant (renumit neurolog, prieten cu Schumi si Jean Todt) s-a enervat tot la cateva zile dupa accident si a luat cuvantul in cadrul conferintei de presa de la Grenoble, acolo unde se afla ca sa ajute, spunand ca "orice speculatie despre prognosticul lui Schumacher este stupida".

De aceea, noi nu o sa va inundam cu speculatii. Nu vrem sa fim stupizi. Nici nu e etic sa faci astfel de speculatii pe spatele cuiva care se chinuie cu viata sa. Asteptam sa vedem ce mai au de spus medicii si, speram la fel ca toti, ca Schumi sa se faca bine sau macar sa reinceapa ca noul "domn Bloggs".

Pana atunci, afirmatii de genul ca Schumi ar putea sa nu se mai trezeasca niciodata sunt, din punct de vedere logic, la fel de adevarate ca urmatoarea: cei care au scris acele randuri e posibil sa intre maine in coma.

Cert este ca doctorii de la Grenoble au toate datele si fac tot ce le sta in putinta ca sa il trezeasca pe Schumi in cele mai bune conditii. Si nu se vor grabi pentru ca unii cred ca trei saptamani de coma indusa inseamna finalul. 

Si sa nu uitam ca au fost unii dati pierduti si s-au intors miraculos. Orice e posibil, pentru ca nu tine totul de noi.Accidentul lui Schumacher: Presa, noua experta in neurologie