Formula 1

Accidentul lui Michael Schumacher: Situatia lui Schumi se complica, are pneumonie

Situatia la limita a lui Michael Schumacher continua si este din ce in ce mai grava. Desi doctorii incearca de doua saptamani sa il scoata din coma indusa, fostul pilot s-a imbolnavit de pneumonie.

Informatia a fost adusa miercuri dimineata de ziarul german Bild. Nemtii afirma ca la acest moment nu sunt clare consecintele acestei complicatii.

Medicii francezi de la Spitalul din Grenoble il trateaza pe Schumi acum cu antibiotice puternice si nu se stie daca procesul de trezire este continuat sau a fost oprit.

[news-104666]

De ce pneumonia in coma este foarte periculoasa pentru Schumi? Profesorul german Heinz Peter Moecke, sef al Departamentului de Medicina de Urgenta al unei clinici din Hamburg, a declarat pentru Bild: "Pneumonia este, in general, o boala grava si periculoasa, deoarece organismul este alimentat cu mai putin oxigen. In cazul lui Schumacher, organismul sau este si mai slabit decat al unui om normal."

La pacientii aflati la reanimare, al caror sistem imunitar este slabit, boala poate in cel mai rau caz sa duca la un esec general in organism si la moarte.

[news-104609]

Prof. Moecke explica de ce poate sa apara o inflamatie a plamanilor in cazul unui pacient aflat in coma: "Unul dintre motive ar putea fi faptul ca secretia care se formeaza in gat nu se poate elimina prin tuse, deoarece pacientul are acel tub de ventilatie introdus in trahee. O persoana sanatoasa tuseste sau inghite de mai multe ori pe minut, de obicei, fara sa observe. Acest lucru protejeaza plamanii. Un pacient aflat in coma nu o poate face."

[news-103844]

In cazul unu pacient aflat in coma, doctorii trebuie sa colecteze o analiza din secretiile pulmonare pentru a vedea ce fel de microb a cauzat boala si astfel sa poata oferi un tratament eficient pe baza de antibiotic. In cazul unui tratament corect, boala este tratata dupa trei zile, insa terapia cu antibiotic continua in jur de zece zile.

Schumi (45 de ani) schia duminca 29 decembrie 2013 in Meribel din Franta, a cazut si s-a lovit la cap, in jurul orei 12:00 (ora Romaniei, 11:00 in Franta). El a fost transportat cu elicopterul la spitalul din Grenoble, acolo unde a ajuns in coma. Seara a doua operat prima oara, apoi luni inca o data. A fost permanent tinut in coma indusa. La inceputul lunii februarie doctorii au inceput sa il trezeasca din coma indusa.

Dupa 45 de zile de internare la Spitalul CHU din Grenoble, semnele de imbunatatire a starii de sanatate a lui Michael Schumacher au fost minime. El nu a aratat nici un raspuns la stimulii doctorilor, dupa inceperea procesului de trezire, in afara de niste reflexe sporadice.

[news-103669]



Accidentul lui Michael Schumacher: Situatia lui Schumi se complica, are pneumonie