Formula 1

Accidentul lui Bianchi: "Am tipat cu cinci tururi inainte de accident sa intre masina de siguranta pe pista" (Massa)

Felipe Massa (Williams) a descris si el atmofera infernala si tensionata de pe durat Marelui Premiu al Japoniei, dat peste cap de taifunul Phanfone. Brazilianul spune ca a tipat in comunicarea radio din timp pentru ca Marele Premiu sa fie neutralizat de o masina de siguranta, insa nu s-a facut nimic.

"Sunt ingrijorat despre ceea ce se va intampla cu Bianchi. Inainte de accident cu cinci tururi a tipat in radio pentru ca masina de siguranta sa intre pe pista. Era prea multa apa", a spus Massa, luni.

"Au stat prea mult ca sa aduca safety car-ul, era deja de mult timp periculos. Au venit apoi si accidentele", a mai declarat brazilianul care a suferit in 2009 un accident in care si-a fracturat cutia craniana, in Ungaria.

Organizatorii japonezi incep si vor fi pusi la colt. FIA le-a atras atentia sa reprogrameze cursa pentru sambata sau pentru duminica, dar cu cateva ore mai devreme pentru ca se stia de zile intregi depre taifunul Phanfone. Japonezii au refuzat si acum sunt cu un om la spital intre viata si moarte.

[news-109856]

De asemenea, ei nu au adus masina de siguranta pe pista nici macar dupa accidentul lui Sutil, cel care a cauzat indirect incidentul grav al lui Bianchi. Japonezii s-au multumit sa arate steagurile galbene, desi masina de siguranta ar fi putut intra sa neutralizez cursa.

Conform lui Sutil, cel care a comis primul accident pe traseu vizibilitatea era foarte scazuta, iar pista era extrem de umeda.

[news-109860]



Accidentul lui Bianchi: "Am tipat cu cinci tururi inainte de accident sa intre masina de siguranta pe pista" (Massa)