Formula 1

Accidentul lui Michael Schumacher: Primele declaratii de la Lausanne

Spitalul din Lausanne, Elvetia, a admis in declaratii oficiale faptul ca Michael Schumacher ar putea ramane acolo "pe termen lung" si nu se stie cum va evolua in procesul de recuperare.

Stirea ca pilotul german a parasit Spitalul din Grenoble, dupa accidentul din decembrie 2013, si ca nu mai este in coma a facut turul mapamondului. A doua zi au aparut stiri din surse aproapiate familiei care vorbesc despre o stare precara de sanatate, despre faptul ca Schumi nu poate sa vorbeasca, are nevoie de aparate ca sa respire si are momente de intrare si iesire din constienta.

La nivel oficial, cei din Spitalul din Lausanne par sa confirme speculatiile, pentru ca au declarat prin seful de media al institutiei, Darcy Christen, faptul ca internarea lui Schumi "nu este o chestiune de zile, ci ar putea fi ceva pe termen lung".

[news-107640]

"Transferul la noi nu inseamna ca i s-a imbunatit conditia de sanatate. Are momente in care isi recapata constienta, dar apoi o pierde, insa are mai multe momente de trezire fata de luna aprilie. Nu poate vorbi insa exista un anumit nivel de comunicare. Doctorii si familia vorbesc cu el, insa el oboseste foarte repede si are nevoie de odihna. Asa ca se tine la minim partea de comunicare", a spus Christen.

"Va fi o calatorie munga si este greu de prezis rezultatul final. Orice s-ar intampla, este nevoie de rabdare", a mai spus acesta.

[news-107765]

Christen a declarat ca recuperarea lui Schumi este condusa la Lausanne de profesorul Richard Frackowiak, iar sectia de neurologie este una dintre cele mai bine echipate si moderne din lume.

"Nu exista un loc mai bun pentru Schumacher in care sa fie", a conchis Christen.

Schumi se afla la Lausanne la doar 30 de kilometri de casa pe care o detine in Elvetia. El a suferit un accident la schi pe 29 decembrie 2013, a stat sase luni in coma la Spitalul din Grenoble (Franta), iar in iunie 2014 a fost mutat la Spitalul Lausanne.

[news-103630]



Accidentul lui Michael Schumacher: Primele declaratii de la Lausanne