Formula 1

A inceput noul sezon de Formula 1. Cum s-au comportat favoritii in primele antrenamente

Sursă foto: https://twitter.com/AlphaTauriF1

Circuitul Sakhir din Bahrain gazduieste la finalul acestei saptamani primul Grand Prix de Formula 1 din 2022.

Un sezon care marcheaza intrarea Marelui Circ intr-o noua era din punctul de vedere al configuratiei monoposturilor.

Weekend-ul din Bahrain a fost deschis de prima sesiune de antrenamente libere, una intinsa pe durata a 60 de minute si care a fost intrerupta repede de un steag rosu.

O intrerupere provocata de un incident care l-a avut protagonist pe francezul Esteban Ocon de la Alpine. O bucata din monopostul acestuia s-a desprins pe linia dreapta de start/sosire, lasand mai multe bucati reziduale pe circuit.

Sesiunea l-a mai avut in prim plan si pe monegascul Charles Leclerc, pilotul Scuderiei Ferrari rasucindu-se pe circuit dupa ce a pierdut spatele monopostului. Din fericire Leclerc se afla singur pe pista in acea zona si nimeni n-a avut de suferit.

Cel mai bun timp al sesiunii i-a apartinut francezului Pierre Gasly de la AlphaTauri, pilot cronometrat in 1:34.193. Un timp obtinut cu varianta soft a pneurilor Pirelli.

Pe urmatoarele doua locuri s-au clasat pilotii Ferrari. Cel mai aproape de lider a fost Leclerc, mai lent cu 364 de miimi, in conditiile in care a rulat cu pneuri medium.

Sainz a fost al treilea, cu 418 miimi in raport cu Gasly.

George Russell a fost cel mai rapid dintre pilotii Mercedes, avand al patrulea timp din sesiune, mai lent cu 436 de miimi.

Campionul mondial Max Verstappen de la Red Bull a incheiat al cincilea (+ 0.549), in timp ce Lewis Hamilton a fost doar al saptelea (+ 0.750). Verstappen a rulat pe medium, in timp ce Hamilton a incaltat softurile.

A doua sesiune de antrenamente libere de vineri este programta de la ora 17:00 in nocturna.



A inceput noul sezon de Formula 1. Cum s-au comportat favoritii in primele antrenamente