Motorsport

Fernando Alonso testeaza in IndyCar la 25 ani dupa legendarul Ayrton Senna

Sursă foto: twitter.com

Dupa patru abandonuri in tot atatea curse anul acesta in Formula 1, dublul campion mondial de Formula 1 Fernando Alonso a trecut oceanul pentru a efectua primul test intr-un monopost de IndyCar.

Alonso va pilota un monopost motorizat de Honda si pus la punct de echipa lui Michael Andretti, fiul fostului campion mondial Mario Andretii, campion mondial de Formula 1 in 1978 si multiplu campion in IndyCar.

In urma cu 25 ani legendarul pilot brazilian Ayrton Senna a efectuat la randul sau un test privat si putin mediatizat din dorinta de a ramane secret cu un monopost de CART IndyCar World Series al echipei lui Roger Penske si care ii apartinea lui Emerson Fittipaldi.

Testul a avut loc pe circuitul Firebird Raceway din Phoenix si Senna l-a avut inginer pe Nigel Beresford, actualul director tehnic al echipei Dragon Racing din Formula E.

Emerson Fittipaldi, isi aminteste Beresford, a deschis sesiunea cu 25 de tururi legate stabilind timpul etalon la 49.700 secunde. A urmat Senna la volan si geniul din Sao Paolo a oprit cronometrul la 49.090 dupa 24 de tururi, iar Beresford a ramas uimit de capacitatea rapida de acomodare a regretatului campion disparut tragic dintre noi doi ani mai tarziu la Imola.

Aceasta in conditiile in care Fittipaldi avea in momentul respectiv noua ani de experienta in IndyCar si care castigase deja Indy 500 cu trei ani in urma (1989).

La fel ca si Alonso in prezent, Senna pilota in 1992 pentru McLaren-Honda.

Alonso va participa in cursa de 500 de mile de la Indianapolis, cea mai importanta intrecere de monoposturi din calendarul sporturilor cu motor de peste ocean.

Vedeti mai jos cum arata monopostul pe care Alonso il va pilota la Indianapolis:


sursa: IndyCar Instagram



Fernando Alonso testeaza in IndyCar la 25 ani dupa legendarul Ayrton Senna