Motorsport

Fernando Alonso si provocarea de a castiga Indy500

Sursă foto: https://twitter.com/alo_oficial/

Pentru a treia oara in cariera pilotul spaniol Fernando Alonso va incerca sa castige cursa de 500 de mile de la Indianapolis.

Al 26-lea in calificarile disputate pe ovalul de 2.5 mile, Alonso spune ca este o mare provocare sa castige Indy500.

Spaniolul are nevoie de victorie la Indianapolis pentru a deveni doar al doilea pilot din istoria motorsportului care izbuteste “Tripla Coroana”, prin castigarea Grand Prix-ului de Formula 1 de la Monte-Carlo, a cursei de 24 de ore de la Le Mans si a intrecerii de 500 de mile de la Indianapolis.

La precedentele doua tentative Alonso a avut probleme mecanice in a-si duce la bun sfarsit obiectivul.

In 2017, ca debutant, dublul campion mondial a condus cursa de la Indianapolis si era intr-o pozitie favorabila pentru a ataca victoria cand motorul Honda a cedat.

Doi ani mai tarziu Alonso nu reusea sa prinda un loc pe grila de 33 de monoposturi.

“Am venit aici sa castig, dar va fi o provocare imensa. Puteam merge la Barcelona sa fiu alaturi de Renault, dar am venit aici ca si cum as fi mers in Dakar.

“Stiu cat este de dificil sa fii competitiv aici, si am vazut asta in calificari, dar nu-mi schimba perspectiva asupra cursei”, a declarat Fernando Alonso in presa spaniola.

Acesta mai recunoaste ca locul slab din calificari a fost cauzat de accidentul suferit intr-una din sedintele de antrenamente libere, cand a lovit zidul de beton la mare viteza.

“Am fost fortati sa reconstruim parti din monopost si am muncit cu mai mult atentie.

“Voi avea multe de facut in cursa, stiu asta, dar voi incerca pentru ca norocul intotdeauna ne poate zambi”, a mai spus Alonso.

Pilotul spaniol va reveni in Formula 1 pentru Renault in 2021 si boss-ul echipei deja a anuntat ca nu-i va permite lui Alonso sa concureze la Indy500 in timpul perioadei contractuale.

Pe doi ani a semnat Alonso cu echipa alaturi de care a cucerit titlurile mondiale in 2005 si 2006.



Fernando Alonso si provocarea de a castiga Indy500