Motorsport

Fernando Alonso in pole position la Le Mans

Sursă foto: twitter.com/Sebastian_buemi

Dublul campion mondial de Formula 1 Fernando Alonso va pleca din pole position, sambata, la prima sa participare in cursa de 24 de ore de la Le Mans.

Pilotul spaniol va pilota unul dintre prototipurile echipei Toyota la clasa regina LMP1 si are o sansa buna sa-si adauce in palmares prestigioasa cursa de anduranta.

Japonezul Kazuki Nakajima, unul dintre coechipierii lui Alonso, a stabilit joi seara timpul de pole position, unul cu doua secunde mai bun decat al urmatoarei masini, de asemenea o Toyota.

La editia din acest an a cursei de la Le Mans, cea cu numarul 86 din istorie, mai participa si alti piloti de renume ai motorsportului mondial precum Jenson Button, Juan Pablo Montoya sau Paul Di Resta.

Toyota n-a castigat niciodata la Le Mans, dar in absenta unei concurente serioase este mare favorita la victoria din acest an.

Pentru Alonso ar fi a doua mare victorie dupa cea obtinuta la Monte-Carlo in Formula 1. Spaniolul urmareste realizarea triple coroane in motorsport, cu victorii in toate cele trei mari curse monument ale sportului cu motor mondial: Monte-Carlo (F1), Indianapolis (Indy 500 – IndyCar) si Le Mans in anduranta.

Alonso a participat in 2017 la Indy 500 si a abandonat cursa cu probleme la motor dupa ce condusese la un moment dat intrecerea avand o sansa buna la victorie.



Fernando Alonso in pole position la Le Mans