Motorsport

Dubla pentru Porsche la Le Mans

Dupa 17 ani de asteptare constructorul german Porsche a obtinut victoria la clasa mare in legendara cursa de 24 de ore de la Le Mans.

Mai mult decat atat, Porsche a ocupat si locul secund cu un alt prototip, in timp ce pe urmatoarele trei pozitii s-au clasat doua dintre cele trei modele Audi intrate in competitie si al treilea Porsche, cel cu numarul 18 care a pornit din pole position cu elvetianul Neel Jani la volan.

Germanul Nico Hulkenberg, singurul pilot activ in Formula 1 prezent la Le Mans in acest an, a fost cel care a avut onoarea de a trece linia de sosire la volanul modelului Porsche cu numarul 19.

Pentru Hulkenberg, 27 ani, este cea mai mare victorie a carierei in pofida anilor petrecuti in Marele Circ, unde insa nu a avut pana acum ocazaia sa piloteze o masina prin intermediul careia sa lupte pentru victorie.

Alaturi de Hulkenberg in masina castigatoare de la Le Mans s-a mai aflat inca un debutant, neo-zeelandezul Earl Bamber, dar si britanicul Nick Tandy.

In modelul Porsche clasat pe locul secund la un loc in spatele invingatorilor au urcat la volan fostul pilot de F1 Mark Werbber, germanul Timo Bernhard si un alt neo-zeelandez, Brandon Hartley.

Audi, castigatoare neintrerupta la LMP1 din 2010 incoace, a prins doar ultima treapta a podiumului prin modelul pilotat de Benoit Treluyer, Andre Lotterer si Marcel Fassler.

Pentru Porsche este a 17-a victorie la clasa mare in cursa de 24 de ore de la Le Mans, a doua cea mai veche cursa din lume dupa cea de 500 de mile de la Indianapolis, cursa din campionatul IndyCar.

Ultimul succes Porsche la Le Mans data din 1998, iar cu acest nou succes constructorul din Stuttgart intrerupe dominatia celor de la Audi din ultimii cinci ani.



Dubla pentru Porsche la Le Mans