Motorsport

Derapaje controlate la peste 100 km/h în vârful muntelui. Când și unde vor avea loc

O etapă la limită, așa poate fi descrisă cea de-a treia rundă din Campionatul Național de Drift, care va avea loc pe 14-16 iulie pe celebrul traseu TransRarău din Bucovina, la o altitudine de peste 1.300 de metri.

În total, 34 dintre cei mai buni piloți români, bulgari și unguri s-au înscris pentru competiția unde derapajele controlate se vor efectua la peste 100 de kilometri la oră printre stânci și râpe, deși cea mai mică greșeală poate duce la accidente spectaculoase.

"Totul se desfășoară la limită, suntem conștienți că trebuie să pilotăm perfect aici, nu e loc de nicio eroare”, spune Sorin Ene, unul dintre cei mai vechi piloți din România și campionul de anul trecut de pe TransRarău.

"Faptul că avem condiții de securitate acceptate la nivelul federației internaționale ne ajută să evităm rănirea piloților chiar dacă numărul accidentelor de pe Rarău este cel mai mare dintre toate etapele”, explică Andrei Balica, președintele Romanian Drift Community.

Printre piloții care vor lua startul nu vor lipsi nici foștii campioni Traian Bușe, Călin Ciortan, Istvan Szabo și Răzvan Frățianu, ultimul, alături de Florin Olenici și Bogdan Pădurariu, originar chiar din zonă.



Derapaje controlate la peste 100 km/h în vârful muntelui. Când și unde vor avea loc