Motorsport

Călin Ciortan a câștigat a doua etapă din Campionatul Național de Drift

Cel mai bine cotat pilot român de drift, Călin Ciortan, s-a impus în cea de-a doua etapă din Campionatul Național, desfășurată pe circuitul de la Prejmer, Brașov, acolo unde au luat startul 44 de piloți din România și Bulgaria, anunță Romanian Drift Community.

Dublu campion național în 2012 și 2013, campion continental King of Europe, Ciortan se află la primul succes pe plan intern în ultimii trei ani. În finala de la Prejmer, acesta l-a învins pe Traian Bușe, campionul național din 2010.

„E un sentiment extrem de plăcut, mai ales că vin după un eșec în Ungaria. Asta arată că driftul este extraordinar și oferă multe răsturnări de situație. Obiectivul meu rămâe în continuare să câștig al treilea titlu”, a spus Ciortan.

Podiumul de la Prejmer a fost completat de veteranul Sorin Ene, cel care a câștigat finala mică în fața unuia dintre exponenții noii generații, Vlad Stănescu. Una dintre marile surprize ale etapei a fost debutantul Ionuț Nițu, cel care a eliminat doi foști campioni în battle-uri, pe Istvan Szabo (Top 32) și pe Cătălin Olteanu (Top 16), fiind eliminat în cele din urmă de Ciortan.

În total, peste 5.000 de spectatori au fost prezenți în cele două zile de competiție, printre aceștia numărându-se și ministrul tineretului și sportului, Marius Dunca, acesta luând parte și la Drift Experience chiar din dreapta câștigătorului Călin Ciortan. „Atmosfera este excelenţă aici, la drift, şi trebuie să recunosc că am avut mici emoţii, atunci când am urcat în maşină. Clar, este o senzaţie unică”, a declarat ministrul.

Următoarea etapă va avea loc pe 15-16 iulie pe masivul Rarău, însă până atunci, driftul revine la sfârșitul acestei săptămâni cu cea de-a doua ediție a conceptului Drift Games în cadrul Auto Total Business Show, care va avea loc la Romexpo în Capitală. Opt dintre cei mai spectaculoși piloți din campionat își vor testa limitele într-un show unic.



Călin Ciortan a câștigat a doua etapă din Campionatul Național de Drift