Motorsport

Alonso s-a calificat al cincilea pentru Indy500

Sursă foto: twitter.com/IndyCar

Fernando Alonso a obtinut al cincilea timp in calificarile pentru cursa de 500 mile de la Indianapolis si se va afla in mijlocul liniei a doua la startul de duminica.

Dublul campion mondial din Formula 1 a stabilit cel mai bun timp al sau in al treilea tur de calificare, iar la final a avut o viteza medie de 231.300 mph.

Din pole position va pleca neozeelandezul Scott Dixon, care a avut o viteza medie de 232.164 mph.

Performanta lui Alonso este impresionanta in conditiile in care pana in aceasta luna nu mai pilotase niciodata un monopost al seriei IndyCar.

Pilotul spaniol de la McLaren Andretti Autosport Honda a spus dupa calificari ca a avut o problema la motor in ultimul viraj al ovalului din Indianapolis, problema in absenta careia ar fi putut obtine un timp de locul doi pe grila.

Nu mai putin de 33 de monoposturi se vor intrece, duminica, 28 mai, in editia cu numarul 101 a cursei Indy500.

“Sa fiu al cincilea pe grila este un vis. In urma cu 15 zile nici nu mi-as fi imaginat ca ma voi lupta pentru pole. Urmeaza o noua saptamana de aprofundare a masinii apoi cursa”, a declarat Alonso.

In fata lui Alonso pe grila de la Indy500 se vor afla alti doi piloti cu experienta in Formula 1. Este vorba de americanul Alexander Rossi, castigator la Indianapolis in 2016 chiar la debut, si japonezul Takuma Sato.


sursa foto: twitter.com/IMS



Alonso s-a calificat al cincilea pentru Indy500