Motorsport

Al treilea castigator diferit in noul sezon de NASCAR

Sursă foto: https://twitter.com/WilliamByron/

Campionatul Nord-American de Turisme (NASCAR) a programat, duminica noapte, a treia cursa a sezonului 2021.

O cursa care a acoperit 400 de mile pe ovalul de la Homestead in apropiere de Miami, Florida, si care a fost castigata de William Byron, pilotul care concureaza cu legendarul numar 24 pentru echipa Hendrick Motorsport Chevrolet.

Byron a obtinut a doua victorie din cariera dupa doar a zecea clasare in topul cinci al unei curse din NASCAR.

Pilotul in varsta de doar 23 de ani obtinuse prima lui victorie in august 2020 pe Daytona International Speedway in Coke Zero Sugar 400.

Plecat in cursa de pe pozitia a 31-a, Byron l-a devansat pentru 2.7 secunde pe Tyler Reddick, de asemenea cu propulsor Chevrolet sub capota de 750 de cai putere.

Podiumul de la Dixie Vodka 400 din Homestead a fost completat de Martin Truex jr, cel mai bine clasat reprezentant al motoristului japonez Toyota.

Pentru constructorul american Chevrolet este prima victorie din 2021, dupa ce Michael McDowell adusese victoria pentru Ford in Daytona 500, prima cursa a anului, iar Christopher Bell se impusese pentru Toyota in cursa O'Reilly Auto Parts 235 de asemenea de la Daytona.

Dupa trei curse desfasurate in Florida si care au dat trei invingatori diferitei, competitia de NASCAR se muta in Nevada pentru o noua cursa de 400 de mile. Gazda va fi Las Vegas Motor Speedway.

Cursele din NASCAR se vad in Romania la postul Sport Extra.



Al treilea castigator diferit in noul sezon de NASCAR