Motorsport

Adrenalină și fum pe malul mării la prima ediție a Drift Games de la Constanța

Ediția 2017 a competițiilor din driftul românesc va debuta duminică, la Constanța, în zona cazinoului, acolo unde aproximativ 10.000 de turiști sunt așteptați să fie prezenți la prima ediția a Drift Games by The Sea.

Opt dintre cei mai spectaculoși piloți din Campionatul Național de Drift își vor testa limitele la ediția inaugurală a Drift Games. Este un nou concept lansat de Romanian Drift Community prin care piloții nu vor face spectacol doar prin deja cunoscutele tandemuri în drift.

Aceștia vor încânta publicul prin elemente de show precum parcări în derapaj, treceri printre obstacole în drift, întoarceri la 180 de grade sau atingerea unor obiecte așezate în diverse puncte.

Cel mai bine cotat pilot român de drift, Călin Ciortan (dublu campion național și campion european), Traian Buse (primul campion național la drift din istoria României), Sorin Ene (campion național 2015), Cătălin Trifan (vicecampion național 2015), Radu Moise, Radu Văduva, Ilarion Grigorici și Gabi Imre (trainer Academia de Drift) sunt cei opt piloți anunțați la startul evenimentului care va debuta duminică, de la ora 14:00, și se va încheia seara, în jurul orei 20:00.

Mașinile vor fi expuse în Mamaia de sâmbătă

Până atunci, cele opt mașini, care totalizează peste 5.000 de cai putere, vor fi expuse începând de sâmbătă și până duminică la 12:00 la Piațeta Cazino din Mamaia, a anunțat reprezentantul local al competiției, Cristiana Dima. „Cei care sunt curioși, atunci când mașinile vor fi expuse vor putea vedea fiecare detaliu al mașinilor, inclusiv din interior”, a afirmat aceasta.

Drift Games by The Sea, organizat de Romanian Drift Community în parteneriat cu Asociația Litoral Delta Dunării și cu sprijinul Primăriei Municipiului Constanța va fi prima ediție a noului concept. „Este un proiect-pilot, pe care vom continua să îl dezvoltăm, dar punctul de plecare va fi aici, la Constanța, și cu siguranță, publicul va fi încântat de ceea ce va vedea”, a declarat Andrei Balica, președintele Romanian Drift Community.

Imediat după Drift Games, sezonul în driftul românesc va continua cu Drift Grand Prix la Piața Constituției din Capitală (6-7 mai) și prima etapă din Campionatul Național de Drift pe circuitul de la Mariapocs (13-14 mai).Adrenalină și fum pe malul mării la prima ediție a Drift Games de la Constanța