Jocurile Olimpice 2012

Usain Bolt ramane regele sprintului cu un nou record olimpic

Jamaicanul Usain Bolt si-a reconfirmat statutul de cel mai rapid atlet al planetei dupa ce a câstigat, duminica seara, finala olimpica in cursa de 100 metri de la Londra. A fost o batalie interna între doi jamaicani, pe doi sosind Johan Blake.

Bolt a plecat din nou mai slab dar pâna la jumatatea cursei cel supranumit ”fulgerul” recuperase deja diferenta si pe ultimii zeci de metri a dat drumul la picioare spre un nou titlu olimpic.

Sosirea l-a gasit pe Bolt în fata tuturor cu un nou record olimpic stabilit la 9.63 secunde. Cu un start mai bun Bolt ar fi corectat mai mult ca sigur recordul mondial care a ramas asadar la 9.58 secunde.

Blake a luat argintul, iar medalia de bronz i-a revenit americanul Jason Gatlin.

Jamaicanul Asafa Powell desi a plecat cel mai bine s-a târât spre linia de sosire dupa ce a acuzat o crampa musculara la jumatatea cursei. De altfel Powell a fost singurul care nu a reusit sa coboare sub zece secunde.

Usain Bolt, 25 de ani, a cucerit la Londra al patrulea titlu olimpic din cariera si al doilea în proba regina a atletismului, cursa de 100 de metri.

Bolt va mai concura la 200 metri si la stafeta de 4 x 100 metri alaturi de conationalii sai din Jamaica.
 



Usain Bolt ramane regele sprintului cu un nou record olimpic