Jocurile Olimpice 2012

Scandal la badminton. Doua chinezoaice sunt acuzate de blat

Delegatia olimpica chineza la Jocurile Olimpice de la Londra a deschis o ancheta, miercuri, dupa ce Federatia Internationala de Badminton (BWF) a acuzat doua jucatoare din China ca au pierdut deliberat un meci de dublu, a anuntat agentia China Noua

"Comitetul Olimpic Chinez se opune oricarei atitudini care ar încalca spiritul sportiv si moral", a declarat un purtator de cuvânt al forului, care a precizat ca a fost deschisa o ancheta în acest sens.

BWF a acuzat, miercuri, opt jucatoare de dublu din concursul de badminton - între care doua chinezoiace - ca nu au facut "tot posibilul" pentru a câstiga meciurile oficiale la JO.

Patru perechi - una din China, una din Indonezia si doua din Coreea de Sud - risca sanctiuni disciplinare.

Marti, pe Wembley Arena, jucatoarele din doua meciuri au iesit de pe teren în huiduielile publicului dupa ce au servit deliberat în fileu si au trimis mingea în aut. Totul a parut a fi o încercare de manipulare a clasamentului grupelor din primul tur, doua perechi deja calificate dorind sa întâlneasca în turul urmator adversare cotate mai slab.

Meciul între redutabilele chinezoaice Yu Yang/Wang Xiaoli si sud-coreencele necalificate Jung Kyung si Kim Ha Na a fost examinat minutios dupa înfrângerea la scor a sportivelor din China.

Ca urmare a acestui esec, Yu si Wang le vor evita în turul urmator pe compatrioatele lor Tian Qing et Zhao Yunlei, care au fost pe locul doi în grupa lor.

Un alt meci este cel în care sud-coreencele Ha Je si Kim Min-Jung le-au învins pe indoneziencele Meiliana Juahari si Polii Greysia. Arbitrul turneului Torsten Berg a venit pe teren în timpul acestui meci pentru a le avertiza pe jucatoare si a parut sa arate un cartonas negru, sinonim cu eliminarea, dar acesta se pare ca a fost anulat.

"Examinam serios cazul si în calitate de arbitru am luat o decizie si am facut un raport la BWF", a spus Berg.

 



Scandal la badminton. Doua chinezoaice sunt acuzate de blat