Jocurile Olimpice 2012

Reactiile olimpicilor romani intorsi de la Jocurile Olimpice

Campioana olimpica la sarituri, Sandra Izbasa, a declarat, luni, la revenirea în tara de la Jocurile Olimpice de la Londra, ca a fost onorata de hotarârea COSR de a o desemna portdrapel la ceremonia de închidere, mentionând ca nu ar fi renuntat la drapel pentru nimic în lume, chiar daca era greu.

Sandra Izbasa: Nu as fi renuntat la drapel pentru nimic în lume

"Ridicam steagul cât mai sus. A fost senzatie la ceremonia de închidere. Pot sa trec asta la «o data în viata». Nu am avut emotii deloc la defilare, chiar mi-a placut. Am avut si o domnisoara care a vorbit cu mine si mi-a zis ca daca mi-e greu drapelul sa i-l dau ei, dar i-am spus ca nu îl las pentru nimic în lume. Am fost onorata pentru aceasta decizie luata de COSR", a spus Izbasa.

Sandra Izbasa le-a multumit antrenorilor Bellu si Bitang pentru ca au convins-o sa încerce si proba de sarituri.

"A fost o Olimpiada destul de grea, pentru ca ne-am luptat cu marile puteri, dar am facut ce am stiut. Le multumesc antrenorilor ca au avut încredere în mine si m-au îndrumat spre sarituri. Ne bucuram din suflet ca am fost acolo în fata. Din punctul meu de vedere a fost un concurs reusit, pentru ca m-am calificat în doua finale, iar în concursul de individual compus am venit pe locul cinci. Pentru mine este o mare performanta. Întotdeauna e loc de mai bine. Ma simt multumita de ce am facut la aceasta olimpiada", a mentionat Izbasa.

Sandra Izbasa a precizat ca nu stie ce va face în continuare, dar a subliniat ca vrea sa participe la editia din 2016 a JO macar ca spectator.

"Nu stiu. E o întrebare pusa cam devreme. Nu stiu de ce va depinde continuarea carierei. Cred ca motivatia va veni din interior. Îmi doresc sa fiu prezenta la Rio, dar nu stiu în ce calitate, de sportiv, antrenor sau spectator. Vreau sa vizitez Brazilia", a precizat Izbasa.

În concursul individual de la sol, când a ratat ultima diagonala, Sandra Izbasa a declarat ca a simtit o oboseala în picioare si de aceea nu a mai putut lega salturile.

"A fost greseala mea, se întâmpla, sunt om si nu pot sa le fac tot timpul perfect, dar ma bucur din suflet pentru medalia de la sarituri, este o împlinire sufleteasca. Am simtit o oboseala în picioare. Am zâmbit pentru ca m-am bucurat ca am terminat olimpiada sanatoasa si cu un rezultat bun. Medalia pe echipe a fost cea mai importanta, pentru ca am facut toate cele patru aparate, care mi-au permis intrarea în doua finale si la individual compus. Sa fac patru aparate, pentru mine, conteaza ca si locul de la invidiual compus", a conchis Izbasa.

Alina Dumitru: Nici mie nu îmi vine sa cred ca ma retrag

Vicecampioana olimpica de la Londra în concursul de judo, categoria 48 de kilograme, Alina Dumitru, a declarat, luni, la revenirea în tara, ca înca nu îi vine sa creada ca nu se va mai duce la antrenamente si ca a pus punct carierei sportive.

"E greu, nici mie nu îmi vine sa cred. Vreau sa stau sa ma linistesc, apoi nu am încotro, trebuie sa fac si pasul asta. Voi ramâne în continuare în lumea sportului, vom vedea unde, la federatie, COSR sau la clubul Steaua", a spus Dumitru.

Alina Dumitru a afirmat ca si-a dorit foarte mult sa-si încheie cariera cu o noua medalie olimpica.

"Eram campioana olimpica si toata lumea avea emotii în fata mea. Si eu aveam întrebari înaintea concursului, dar mi-am dorit foarte mult sa ajung în finala. Am fost putin accidentata si asta a contat în meciul cu brazilianca", a explicat Dumitru.

Dupa ce în timpul Jocurilor Olimpice a afirmat ca nu a fost sunata de Traian Basescu sau Crin Antonescu pentru a fi felicitata pentru medalia obtinuta, Dumitru a precizat ca acestia au facut-o la doua zile dupa concurs. "Au fost prinsi cu referendumul si nu m-au sunat atunci, au facut-o la doua zile dupa concurs", a subliniat Dumitru.

Catalina Ponor: Pentru mine a fost mai importanta medalia obtinuta pe echipe

Gimnasta Catalina Ponor a declarat, luni, pe Aeroportul International "Henri Coanda", la revenirea de la Jocurile Olimpice, ca medalia de bronz obtinuta în concursul pe echipe este mai importanta pentru ea decât cea de la sol.

"Ma bucur ca am putut sa aduc României o medalie individuala. Pentru mine mai importanta a fost cea obtinuta cu echipa", a spus Ponor.

Catalina Ponor s-a declarat bucuroasa pentru ca a reusit sa treaca peste ratarea de la bârna, ceea ce i-a permis câstigarea medaliei de argint la sol.

"Ma bucur ca am putut sa dau dovada de tarie de caracter si am putut sa trec peste ce s-a întâmplat la bârna. Nu vreau sa vorbesc de ce s-a întâmplat în concurs. Ce a fost, a fost. În primul rând eu mi-am facut greselile. Daca nu existau, atunci nu exista nici aceasta problema", a explicat Ponor.

Tripla campioana olimpica de la Atena nu stie daca se va retrage din activitate, desi a anuntat ca va face acest lucru dupa Jocurile Olimpice de la Londra. "Nu am spus ca ma retrag, am spus-o înainte de concurs. Deocamdata urmeaza relaxare si trebuie sa vorbesc si cu antrenorii si sa vedem ce avem de facut", a subliniat Ponor.

Alin Moldoveanu: Am muncit 16 ani pentru acest titl

Tiristul Alin Moldoveanu, campion olimpic la Londra, a declarat, luni, la revenirea la Bucuresti, ca a muncit 16 ani pentru medalia de aur câstigata la cea de-a XXX-a editiei a JO.

"Am muncit 16 ani pentru acest titlu, cât am putut de mult si am reusit. Cred ca oricine, daca munceste mult, o sa reuseasca", a declarat Moldoveanu.

Întrebat daca în România sunt conditii pentru practicarea tirului, Moldoveanu a raspuns: "Se pare ca sunt conditii daca eu am reusit".

Alin Moldoveanu a afirmat ca nu se astepta înaintea concursului sa câstige titlul olimpic

"Nu ai cum sa te astepti la o medalie când pleci la Jocurile Olimpice. Nu ai cum sa te astepti la o medalie, pentru ca toti sunt foarte buni. Dupa ce s-a terminat concursul am aflat ca am câstigat", a adaugat Moldoveanu.
Sportivul român a mentionat ca nu si-a dat seama imediat dupa concurs ca a câstigat titlul olimpic. "Eram într-o stare profunda de concentrare si nu reactionezi în acele momente. Intri foarte greu si iesi foarte greu, eram asa pasiv, apoi la imn aveam lacrimi în ochi", a explicat Moldoveanu.



Reactiile olimpicilor romani intorsi de la Jocurile Olimpice