Jocurile Olimpice 2012

Olimpicii romani au fost prezentati inaintea plecarii la Londra

Delegatia României ce va participa la Jocurile Olimpice de la Londra a fost prezentata, joi seara, în cadrul unei festivitati ce a avut loc pe esplanada din fata sediului COSR, la eveniment fiind prezent si presedintele interimar Crin Antonescu.

Au mai participat fostul tenisman Ion Tiriac, vicarul Bucurestilor, delegatul personal al patriarhului Daniel, ambasadonul Marii Britanii, presedintele COSR Octavian Morariu si mai multi presedinti de federatii.

"Misiunea noastra este sa pastram si sa consacram sportul românesc în elita mondiala. Drumul lor, al sportivilor, a fost presarat cu greutati, însa nu s-au plâns niciodata. Londra-2012 este înca un prilej de a dovedi cine suntem", a declarat Octavian Morariu.

Presedintele interimar Crin Antonescu s-a adresat sportivilor prezenti, felicitându-i pentru performanta de a ajunge la JO.

"E un privilegiu politic sa fiu alaturi de dumneavoastra. E o emotie cu totul seciala. Am avut privilegiul de a fi ministru al Spotului si sa cunosc lumea sportului si stiu ca nu exista o onoare mai mare petnru un sportiv decât sa-si reprezinte tara si sa-si arate valoarea la Jocurile Olimpice. Va felicit pentru ca deja ati câstigat onoarea de a reprezenta aceasta tara, de a fi pe acest Everest al sportului, care îl reprezinta JO. Prin sacridficiul dumneavoastra sunteti o elita si România are nevoie de toate elitele. Va faceti mereu datoria si pentru asta va mutumesc. Într-o tara în cae ne e greu sa ne unim, dumneavoastra sunteti singurii care ne uniti pentru scurt timp macar", a spus Antonescu.

Crin Antonescu i-a înmânat apoi drapelul national portdrapelului României de la JO, tenismanul Horia Tecau.

Vicarul Bucurestior a facut o rugaciune, a transmis binecuvântarea patriarhului si a înmânat câte o iconita cu Stefan cel Mare si Sfânt.

Juramântul sportivilor a fost rostit de spadasina Ana Maria Brânza, juramântul arbitrilor de Anca Grigoras (gimnastica), si juramânul antrenorilor de Dan Toma (canotaj).

La final, Nicola a cântat o melodie dedicata echipei României la Jocurile Olimpice.



Olimpicii romani au fost prezentati inaintea plecarii la Londra