Jocurile Olimpice 2012

Nadia Comaneci despre aurul Sandrei Izbasa: "Doua sarituri fara greseala"

Fosta gimnasta Nadia Comaneci a declarat, duminica seara, ca Sandra Izbasa a obtinut titlul olimpic datorita unor sarituri fara greseala si a precizat ca România mai are sanse în concursurile de bârna si de sol de la JO.

"În momentul în care concurentii îi înving pe cei care sunt favoriti este fantastic. Se dovedeste ca nu mereu ceea ce este pe hârtie se si întâmpla, iar Sandra a dovedit astazi, a facut doua sarituri fara greseala. Bellu si Bitang sunt în gimnastica de foarte multi ani, stiu sa cladeasca un campion olimpic, probabil ca stiu cum sa vorbeasca cu fetele ca sa le aduca în forma la momentul potrivit si nu irosesc timpul sa faca ceva gresit. S-a dovedit acest lucru din cum au concurat fetele la concursul pe echipe, când au luat o medalie de bronz care mi se pare foarte stralucitoare. Avem sanse la bârna, Catalina Ponor, daca decide sa faca o coborâre mai noua, pe care o are deja în buzunar. Avem bineînteles din nou sanse la sol, cu Izbasa si cu Catalina", a spus Nadia Comaneci la Dolce Sport.

Gimnasta Sandra Izbasa a câstigat, duminica, medalia de aur, în finala la sarituri, a opta pentru delegatia României, la Jocurile Olimpice de la Londra.

Sandra Izbasa a intrat ultima în finala de la sarituri, având a doua nota în calificari. Izbasa a fost notata în finala cu 15.383 la prima saritura si cu 15.000, la cea de-a doua, iar cu media de 15.191 a obtinut medalia de aur, care este a opta pentru România la actuala editie a JO.

Pe podium au mai urcat Mc Kayla Maroney (SUA, 15.083) si Maria Paseka (Rusia, 15.050).

Gimnasta româna a mai cucerit o medalie la JO de la Londra, bronz, în competitia pe echipe.

Sandra Izbasa, în vârsta de 22 de ani, mai are în palmares înca un titlu olimpic, câstigat în 2008, la Bejing, la sol.

Celelalte finale individuale cu românce la start sunt: sol (Catalina Ponor si Sandra Izbasa) si bârna (Catalina Ponor, Diana Bulimar), ambele programate marti.

 



Nadia Comaneci despre aurul Sandrei Izbasa: "Doua sarituri fara greseala"