Munchen 1972

Un atac terorist asupra echipei Israelului a socat miscarea olimpica, l1 atleti, 5 teroristi si un politist fiind omorati.

Daschund (asta e in germana, cred ca e ratoi dar nu sunt sigur) Waldi a fost prima mascota a Olimpiadei.

Jocurile olimpice au fost suspendate in dimineata urmatoare, dar competitia s-a reluat mai tarziu in acea zi dupa intelegerea cu oficialii israelieni.

Echipa Israelului s-a intors imediat acasa la fel ca si unii sportivi din Olanda, Norveggia si Filipine, dar in general senzatia era ca olimpiada ar trebui sa continue.

Politica africana a continuat sa joace un rol important si CIO a fost fortat sa elimine Rhodesia (nu am idee ce tara e asta), care deja trimisese o echipa de 30 de atleti, pentru apartenenta politica, din cauza rasismului.

Tragerea cu arcul s-a intors in program, iar judo-ul si-a stabilit un program permanent si handbal-ul in sala si-a facut debutul printre cele 195 de discipline.

Mark Spitz, care castigase la 18 ani 2 medalii de aur in Mexico City, a fost vedeta olimpiadei

El a castigat la individual 4 medalii de aur, toate in timpul recordului mondial si inca trei medalii de aur la stafeta, devenind cel mai de succes inotator al tuturor timpurilor.

Gimnasta din Uniunea Sovietica Olga Korbut a devenit vedeta peste noapte cu trei medalii de aur si una de argint, fiind indragita de spectatorii din Munchen.