Antwerp 1920

Dupa o absenta fortata in 1916 din cauza primului razboi mondial, olimpiada a fost bine primita 4 ani mai tarziu.

Italianul Nedo Nadi a castigat o medalie de razboi - si 5 medalii de aur olimpic la scrima.

Cu toate ca Belgia a suferit de pe urma atrocitatilor razboiului, autoritatile au reusit sa duca la bun sfarsit pregatirile necesare olimpiadei.

Germania, Austria, Bulgaria, Ungaria si Turcia nu au fost invitate din cauza implicarii lor in razboi, dar au luat parte la olimpiada un numar record de atleti si natiuni.

La Antwerp a luat nastere faimosul steag olimpic, cu cele cinci cercuri care se intrepatrund, reprezentand unitatea si prietenia rasei umane.

S-a dat drumul la porumbei pe stadion, simbolizand pacea dintre popoare.

Finlanda a oprit dominatia americana, multumita lui Hannes Koiehmainen si a legendarului Paavo Nurmi care a castigat trei medalii, doua de aur si una de argint, la inceputul carierei sale olimpice.

America de Sud a castigat prima medalie de aur prin brazilianul Guilherme Paraense la "rapid-fire pistol" (pistol foc rapid), in timp ce Willie Lee si Lloyd Spooner din America au sarbatorit castigarea a 4, respectiv 5 medalii de aur.

Soferul american Aileen Riggin a devenit cel mai tanar castigator al aurului olimpic, la doar 14 ani si 119 zile.

Philip Noel-Baker din Marea Britanie a castigat argintul la 1500 metri.

In 1959, el a castigat premiul Nobel, devenind singurul participant la jocurile olimpice care a primit aceasta distinctie.