Jocurile Olimpice 2012

Cosmar pentru Catalina Ponor si Romania: exercitiu de aur curat la sol, notat doar cu argint in spatele SUA

A doua oara într-un interval de doar cateva zeci de minute Catalina Ponor a fost victima arbitrajului partinitor. Dupa ce a fost deposedata într-un mod nedrept de medalia de bronz pe care o obtinuse în finala de la bârna, gimnasta noastra a revenit cu o tarie de fier si a realizat un exercitiu perfect la sol, însa s-a clasat în spatele aceleiasi americance Alexandra Raisman. Si nu suntem noi subiectivi referitor la exercitiul lui Ponor: englezii aflati în sala au fluierat la scena deschisa dupa ce au vazut ca românca nu a depasit-o la note pe americanca!

Catalina Ponor a reusit de departe cel mai bun exercitiu din concurs. O lume întraega a vazut executiile perfecte ale campioanei noastre, care a avut nu mai putin de patru sarituri si tot atâtea aterizari fara miscare. Alte numeroase elemente artistice i-au compus exercitiul de la sol, dar chiar si asa arbitrii au notat-o pe Catalina cu 15.200.

Nota sa a fost cu patru zecimi mai mica decât cea primita a priori de americanca Alexandra Raisman, a carei notare a venit din nou cu o întârziere de câteva minute în conditiile în care a fost a doua intrata în finala de la sol.

Ponor a avut o dificultate mai mica, 6,2 fata de 6,5-ul lui Raisman. Nota româncei la executie a fost de numai 9,000, iar a adversarei sale 9,100. În conditiile în care Ponor a avut o executie superba, perfecta, plina de siguranta si gratie, ea putea lua fara probleme un 9,500 la executie, nota care sa îi aduca aurul.

Raisman a avut un exercitiu plat, fara nici o forta, fara gratie si fara expresivitate. A luat mai mult la executie...

Ponor isi putea incheia cariera cu un aur la sol, un aur total meritat la ultima sa olimpiada. Merita aurul pentru exercitiul sau si pentru modul in care a strans din dinti si l-a pus in scena, imediat dupa ce fusese nedreptatita la barna. Ponor merita cu varf si indesat aurul la sol, absolut.

Locul 2 afisat pe tabela dîn urma executiei lui Ponor a fost huiduit de spectatorii englezi aflati în sala. A fost evident pentru toata lumea ca executia româncei, venita imediat dupa cea a lui Raisman, fusese clar superioara.

Medalia de bronz i-a revenit rusoaicei Aliya Mustafina, gimnasta notata cu 14.900.

Sandra Izbasa, cealalta gimnasta din România intrata în finala de la sol, a ratat aterizarea la ultima diagonala si a fost sever penalizata. Ea a cazut aproape în cap. Izbasa a încheiat pe ultimul loc cu 13.333, dar chiar si asa ramâne cu aurul de la sarituri.



Cosmar pentru Catalina Ponor si Romania: exercitiu de aur curat la sol, notat doar cu argint in spatele SUA