Jocurile Olimpice de Vara Atena 2008

SUA, campioana olimpica la baschet masculin

Echipa Statelor Unite a castigat, duminica, finala turneului olimpic masculin de baschet, invingand Spania cu 118-107 la capatul unui meci foarte echilibrat si disputat.
Dupa ce au pierdut in faza grupelor la o diferenta de 37 de puncte, ibericii au oferit o replica pe masura adversarilor, deznodamantul meciului fiind in balanta pana cu doua minute inainte de epuizarea timpului regulamentar.

Campioana mondiala a condus cu 19-17 la finalul primului sfert, pentru ca americanii sa echilibreze disputa in partea secunda a reprizei inaugurale. La adapostul celor opt puncte din debutul sfertului al treilea (69-61), vedetele din NBA au gestionat meciul in favoarea lor, reusind desprinderea pe fondul unui joc foarte bun din partea lui Dwayne Wade.

Spaniolii s-au apropiat la doua puncte in debutul ultimului sfert (89-91), dar aruncarile de trei puncte reusite de Wade, Bryant si Howard au facut diferenta pentru un 118-107 care a consfintit victoria Statelor Unite. Echipa americana a castigat aurul olimpic pentru prima data dupa opt ani, la Atena in 2004 succesul apartinand Argentinei.

Cel mai bun marcator de la invingatori a fost Dwayne Wade (27 puncte), acesta fiind secondat de Kobe Bryant (20 puncte). De cealalta parte, spaniolii au fost condusi de Pau Gasol (21 puncte) si Juan Carlos Navarro (18 puncte), in timp ce marele absent a fost Jorge Garbajosa, jucator care s-a accidentat dupa doar 5 minute.

Altfel, Argentina a invins Lituania in finala mica pentru bronzul olimpic, cu 87-75, cel mai bun jucator al meciului fiind Carlos Francisco Delfino (20 puncte).

Onlinesport


SUA, campioana olimpica la baschet masculin