Jocurile Olimpice de Vara Atena 2008

Morariu: "A fost o participare onorabila, Romania pleaca acasa cu capul sus"

Presedintele Comitetului Olimpic si Sportiv Roman (COSR), Octavian Morariu, prezent, sambata, la inchiderea Casei Romaniei la Jocurile Olimpice de la Beijing, a declarat ca participarea romaneasca la competitia din China a fost una onorabila, iar delegatia se intoarce acasa cu capul sus.

"A fost o participare onorabila. Romania pleaca acasa cu capul sus. Am reusit sa depasim Polonia, care a avut o delegatie de peste doua sute de sportivi, pe cand noi am fost numai 102. Nu ne-am facut de ras. Nu ma asteptam sa obtinem atatea medalii de aur. Ma asteptam la mai multe medalii, dar nu la atat de mult aur. Nu ma asteptam ca Dita Tomescu sa ia aur, dar o medalie de la maraton tot asteptam. Marile mahniri sunt echipa de handbal, gimnastul Marian Dragulescu si atleta Nicoleta Grasu. Sunt foarte amarat si pentru Camelia Potec, care ar fi meritat o medalie dupa ce a participat la trei finale si a fost atat de aproape", a afirmat Octavian Morariu, transmite trimisul MEDIAFAX.

Secretarul general al COSR, Ioan Dobrescu, mentioneaza printre surprize titlurile olimpice castigate de judoka Alina Dumitru si de maratonista Constantina Dita Tomescu. "Medalia Constantinei Dita Tomescu nu este o surpriza uriasa, este un dar de la Dumnezeu. Surpriza mare a fost titlul Alinei Dumitru, care si-a revenit dupa socul de la Atena, cand a ratat obtinerea unei medalii", a spus Dobrescu.

La festivitatea de inchidere a Casei Romaniei la JO-2008 au participat toti medaliatii din delegatia romana. Fetele de la canotaj au pus muzica romaneasca si au intins o hora.

Delegatia Romaniei a castigat opt medalii la Jocurile Olimpice de la Beijing, dintre care patru de aur (judoka Alina Dumitru la categoria 48 kg, canotoarele Georgeta Andrunache si Viorica Susanu la dublu rame fara carmaci, Constantina Dita Tomescu la maraton si Sandra Izbasa la sol), una de argint (Ana Maria Branza la spada) si trei de bronz (echipa feminina de gimnastica, sabrerul Mihai Covaliu si echipajul feminin de 8+1 la canotaj).

La precedenta editie a Jocurilor Olimpice, la Atena, in 2004, bilantul delegatiei Romaniei a fost de 19 medalii, dintre care opt de aur, cinci de argint si sase de bronz.

Mediafax



Morariu: "A fost o participare onorabila, Romania pleaca acasa cu capul sus"