Jocurile Olimpice de Iarna Vancouver 2010

Maria Riesch, regina slalomului

Pentru Maria Riesch slalomul olimpic de la Whistler a venit ca o incununare a rezultatelor pozitive din ultimii ani, alaturi de titlul mondial cucerit la Val d'Isere (2009), globul de cristal in editia trecuta a Cupei Mondiale si aurul olimpic de la super combinata.
Lidera dupa prima mansa a slalomului de la Whistler, Riesch s-a descurcat de minune si in a doua coborare, oprind cronometrul la 1 minut, 42 secunde si 89 sutimi.

Timpul sportive germane din Garmisch Partenkirchen a fost mai valoros cu 43 sutimi de secunde decat cel stabilit de austriaca Marlies Schild, aceasta din urma avand cea mai buna performanta a mansei secunde.

Medalia de bronz i-a revenit cehoaicei Sarka Zahrobska, aceasta terminand cursa la o secunda si o sutime in spatele lui Riesch.

In afara podiumului au ramas Maria Pietilae-Holmner (Suedia), Sandrine Aubert (Franta) si Tanja Poutiainen (Finlanda).

O noua dezamagire pentru Lindsey Vonn din Statele Unite, care a abandonat pentru a treia cursa la rand, dupa ratarile de la super combinata si slalom urias.

Germania a obtinut trei din cele cinci titluri olimpice la schi alpin feminin, doua fiind obtinute de Maria Riesch (super combinata si slalom) si Viktoria Rebensburg (slalom urias.

Onlinesport


Maria Riesch, regina slalomului