Jocurile Olimpice de Iarna Vancouver 2010

Kowalczyk si-a cerut scuze pentru acuzatiile la adresa lui Bjoergen

Sportiva poloneza Justyna Kowalczyk, campioana olimpica la schi fond 30 km start in bloc, si-a cerut scuze pentru criticile aduse norvegiencei Marit Bjoergen, pe care a acuzat-o in aceasta saptamana ca a castigat medalii la JO datorita unui medicament, informeaza AFP.

"Îmi pare rau, pentru ca nu era momentul sa fac astfel de declaratii. Nu am vizat-o pe Marit, nu a fost un atac la adresa ei", a explicat schioarea poloneza.

Kowalczyk a precizat ca Marit Bjoergen este o schioare de fond ideala. "Marit este o sportiva foarte buna. În opinia mea, ea este o schioare de fond ideala. Ceea ce am dorit a fost sa subliniez problema mai vasta a astmului în sportul nostru. Este o reala problema daca avem în vedere numarul sportivilor care sufera de astm, trebuie gasita o solutie", a explicat sportiva poloneza.

Justyna Kowalczyk a acuzat-o, joi, pe norvegianca Marit Bjoergen, tripla campioana olimpica la Vancouver, ca a câstigat datorita unui medicament pentru astm. "Fara acel medicament, ea n-ar fi câstigat. Marit stie foarte bine ca fara acest «ajutor» nu prea avea ce sa arate. Fara medicament, Marit nu ar fi putut sa mentina ritmul nici împotriva mea nici împotriva altora", a declarat Kowalczyk pentru presa poloneza, facând referire la un medicament a carui folosire este permisa de autoritatile antidoping.

Înainte de proba de 30 km start în bloc, în care s-a impus, Kowalczyk a câstigat medalia de argint la sprint si pe cea de bronz în proba de urmarire de la Vancouver, doua curse câstigate de Bjoergen. Marit Bjoergen s-a impus, cu stafeta Norvegiei, si în proba de 4x5 kilometri.

Bjoergen, care s-a clasat pe locul 2 la 30 km start în bloc, nu a dorit sa comenteze declaratiile de joi ale lui Kowalczyk: "M-a ranit putin ceea ce a spus, dar a trecut".

Mediafax



Kowalczyk si-a cerut scuze pentru acuzatiile la adresa lui Bjoergen