Jocurile Olimpice de Iarna Vancouver 2010

Finlanda a obtinut bronzul la hochei pe gheata

Nationala Finlandei a obtinut medaliile de bronz in competitia masculina de hochei pe gheata, dupa ce a invins Slovacia, in finala mica a turneul de la Vancouver, cu 5-3.
Zdrobiti de americani in semifinale, scandinavii s-au revansat in fata slovacilor obtinand a patra medalie in ultimele cinci editii ale Jocurilor Olimpice.

Jucatorii Jere Lehtinen, Ville Peltonen si Saku Koivu au obtinut pentru a patra oara in cariera o medalie olimpica, egaland astfel recordul in materie de prezente pe podium la Jocurile Olimpice de Iarna.

Pentru Teemu Selanne, liderul ierarhiei punctelor la Olimpiada, a fost ultima partida in competitia olimpica, finlandezul retragandu-se cu aceasta ocazie de la nationala tarii sale.

Slovacia a ratat o noua ocazie de a obtine primele medalii la Jocurile Olimpice de Iarna intr-o competitie pe echipe, desi a condus Finlanda cu 3-1 dupa doua reprize.

Pentru nordici a deschis scorul Sami Salo in finalul primei reprize, pentru ca Marian Gaborik sa aduca egalarea pentru Slovacia la jumatatea partii secunde.

Marian Hossa a profitat de o noua superioritate numerica aducandu-si echipa pentru prima data in avantaj (15:38). Pavol Demitra a facut 3-1 cu un minut si 15 secunde inaintea finalului reprizei secunde.

Finlandezii au revenit neverosimil in ultima repriza, marcand trei coluri in trei minute si 35 secunde, prin Niklas Hagman, Olli Jokinen de doua ori.

Scorul final a fost stabilit de Valtteri Filppula cu 11 secunde inaintea epuizarii timpului regulamentar, finlandezul marcand in poarta lasata libera de Jaroslav Halak.

Onlinesport


Finlanda a obtinut bronzul la hochei pe gheata