Jocurile Olimpice de Iarna Vancouver 2010

Exista schi alpin in Italia si dupa Alberto Tomba

Nu mai putin de 22 ani au asteptat italienii un nou aur olimpic la schi alpin si cel care a pus capat perioadei de asteptare a fost Giuliano Razzoli, care a devenit la Vancouver noul campion olimpic la slalom.
In varsta de 25 ani, Razzoli este primul italian care triumfa in cea mai tehnica proba a schiului alpin dupa Alberto Tomba, medaliat cu aur la Calgary in 1988.

Cel care l-a inspirat si sfatuit pe Razzoli pe drumul catre aur a fost chiar Tomba 'La Bomba', care a declarat dupa cursa conationalului sau urmatoarele: "I-am spus sa tina ochii deschisi, sa fie rapid si agresiv".

Pentru a doua oara in cariera croatul Ivica Kostelic s-a multumit cu medalia olimpica de argint in proba favorita, ratand aurul pentru doar 16 sutimi de secunda.

Medalia de bronz a fost obtinuta de suedezul Andre Myhrer, sosit cu o intarziere de 44 sutimi de secunda in raport cu Razzoli.

Austria a ratat din nou podiumul la mustata, campionul de la Torino, Benjamin Raich, terminand cursa cu al patrulea timp, dupa ce la capatul primei manse a fost al treilea.

Schiorii din tara valsului se intorc acasa de la Vancouver cu mana goala, ei nereusind sa castige nicio medalie olimpica pentru prima data din 1936 incoace.

Pata de culoare a slalomului masculin a fost reprezentata de ghanezul Kwame Nkrumah-Acheampong, care a reusit sa termine ambele manse, clasandu-se in final pe locul 47 din 48 de concurenti.

Onlinesport


Exista schi alpin in Italia si dupa Alberto Tomba