Jocurile Olimpice de Iarna Vancouver 2010

Cel mai bun hocheist al lumii recunoaste superioritatea Canadei

Jucatorul rus Alexander Ovechkin, considerat in acest moment cel mai bun jucator al lumii, a declarat ca echipa Canadei a castigat meritat titlul olimpic la Vancouver.
De doua ori desemnat in cariera MVP al Ligii Profesioniste Nord-Americane de hochei pe gheata, atacantul lui Washington Capitals a spus: "Am urmarit doar prelungirile finalei olimpice, dar Canada a meritat sa castige. Au jucat mai bine si in prelungiri au parut ca sunt mai odihniti decat americanii".

Ovechkin nu a uitat infrangerea din sfertul de finala cu echipa Canadei: "Fiecare meci impotriva Canadei este special pentru orice jucator din lume. Din pacate noi am pierdut si am facut-o intr-o maniera deloc placuta. Nu stiu ce s-a intamplat in acel moment, dar a fost destul de rau pentru mine si echipa noastra".

Jucatorul rus a ramas cu amintiri frumoase de la Jocurile Olimpice: "A fost o atmosfera incredibila. Mi-a placut cu adevarat, desi uneori era dificil de mers pe strada din cauza miilor de fani adunati in jurul satului olimpic. Va ramane o aminitire frumoasa pentru tot restul vietii mele".

Rusia a parasit turneul olimpic de la Vancouver in faza sferturilor de finala, fiind invinsa de Canada, cu 7-3.

In varsta de 24 ani, Ovechkin a jucat patru meciuri la Vancouver, terminand competitia olimpica cu patru puncte, dupa doua goluri si alte doua pase decisive.

La echipa sa de club, Washington Capitals, starul rus a marcat in sezonul actual nu mai putin de 42 goluri in 54 meciuri, adunand un total de 89 puncte.

Onlinesport


Cel mai bun hocheist al lumii recunoaste superioritatea Canadei