Jocurile Olimpice de Iarna Vancouver 2010

Bjoerndalen a condus Norvegia spre aur la stafeta de biatlon

Cu drapelul Norvegiei in mana, legendarul biatlonist Ole Einar Bjorndalen a trecut primul linia de sosire, vineri, in cursa masculina de stafeta, obtinand a sasea medalie olimpica de aur din cariera.
In componenta Halvard Hanevold, Tarjei Boe, Emil Hegle Svendsen si Ole Einar Bjoerndalen, Norvegia a depasit fara emotii Austria, care a sosit la 38 secunde in spatele echipei scandinave.

Rusia a incheiat podiumul, ratand pentru doar doua sutimi de secunda medaliile de argint. Evgeny Ustyugov nu a reusit sa-i faca fata experimentatului Christoph Sumann la un sprint umar la umar pe ultimii metri ai cursei.

Stafetele Suediei, Germaniei si Frantei au completat topul sase.

Cu aceasta noua urcare pe podiumul olimpic, Bjoerndalen se apropie la doar o singura medalie de recordul detinut de conationalul sau Bjorn Daehlie, care a castigat in cariera sa un total de 12 medalii olimpice in cursele de schi fond, dintrea acestea opt fiind de aur.

"Senzatia este grozava dar si mai important este ca am castigat. Sunt multumit de cursa mea. Totul a fost perfect", a declarat Bjoerndalen la finalul intrecerilor olimpice de biatlon la Vancouver.

Norvegia este natiunea cu cele mai multe medalii de aur, trei la numar, in timp ce Franta a strans un total de sase medalii, dintre acestea una de aur, doua de argint si trei de bronz.

Onlinesport


Bjoerndalen a condus Norvegia spre aur la stafeta de biatlon