Tokyo 2020

Delegatia Romaniei a plecat la Tokyo

Sursă foto: https://www.facebook.com/olympicromania

Cel mai mare grup din TEAM ROMANIA și-a luat zborul spre Tokyo 2020. Emoționați, dar nerăbdători și entuziaști, componeții celui mai mare grup de sportivi, tehnicieni și oficiali ai Team România au plecat spre Tokyo, anunta COSR.

În Salonul Oficial al Aeroportului Internațional Henri Coandă din Otopeni, premierul României Florin Cîțu, președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român Mihai Covaliu și secretarul general al COSR George Boroi au fost în mijlocul sportivilor, i-au încurajat și i-au asigurat că de acasă toată lumea este alături de ei și are încredere în ei, pentru că deja sunt învingători.

"Dragi copii este o onoare și o mândrie în același timp să fim aici. Jocurile Olimpice reprezintă o oază de normalitate în tot acest an de pandemie. E important că putem să participăm la această Olimpiadă”, a spus premierul care a ținut să amintească faptul că a jucat la rândul său fotbal și că se bucură că fotbalul românesc este prezent la Jocuri după multă vreme.

”Zestrea de medalii olimpice pe care ne-au lăsat-o marii sportivi care au participat la Jocuri trebuie întregită. Voi sunteți campionii de astăzi. Vă urez mult succes la Tokyo! Plecăm cu mentalitate de învingători și ne întoarcem învingători!”

Mihai Covaliu: "Incredere si determinare"

”Iată că a venit acest moment pe care l-am așteptat de foarte multă vreme. Sunt absolut convins că lucrurile stau exact așa cum ne-am așteptat, cum ne-am imaginat. Iată ca astăzi aici, dvs sunteți cei care veți pleca și veți ajunge primii la Tokyo. O mare onoare și în aceași timp o mare responsabilitate pentru noi toți!

"Plecăm spre Tokyo cu încredere și determinare. Pregătiți și cu gândul la cei care au stat alături de noi și ne-au susținut necondiționat. Pentru ei vom lupta și vom da totul. Am încredere că putem trece peste orice obstacol, iar sportul este astăzi limbajul universal. Este acel domeniu care creează punți de legătură între națiunile lumii.

"Putem fi mai buni, mai curați, mai sănătoși făcând sport. Știu că v-ați pregătit bine. Știu că ați făcut sacrificii. Vă mulțumesc tuturor. Deja sunteți învingători. Să ajungeți cu bine! Știu că sunteți pregătiți din toate punctele de vedere, să respectați regulile. Aveți încredere în voi, vă suntem alături și știu că veți obține un rezultat foarte bun la Tokyo. Vă mulțumesc pentru tot și…. HAI ROMÂNIA!”, a spus si presedintele COSR.

Printre cei 128 de pasageri aflați la bordul aeronavei se numără componenții loturilor României de baschet 3x3, box, canotaj, fotbal, judo, scrimă, tenis de masă și tir cu arcul. Călătoria până pe aeroportul Tokyo Haneda va dura aproximativ 13 ore.

Mâine, vineri 16 iulie, tot din Salonul Oficial al aeroportului Henri Coandă din Otopeni și tot spre Tokyo Haneda, cu o cursă de linie care va decola la ora 21.50, va pleca următorul grup, cu componenții Echipei Olimpice a României din loturile de gimnastică, înot, tir sportiv, atletism și ciclism.



Delegatia Romaniei a plecat la Tokyo