Jocuri olimpice

Marea impacare: Coreea de Nord trimite sportivi la Jocurile Olimpice de Iarna din Coreea de Sud

Sursă foto: twitter.com/ksdknews

Sportul se dovedeste inca o data a fi un ambasador mai bun decat politicul cand vine vorba de relatiile internationale.

In cazul de fata apropiata editie a Jocurile Olimpice de Iarna de la Pyongchang a adus la acelasi numitor comun regimurile politice de la Phenian si Seul, altminteri aflate in orice clipa pe picior de razboi si despartite de o granita extrem de fragila.

Reprezentantii celor doua Corei se afla pentru prima data din 2015 la aceeasi masa a discutiilor, tensiunea intre cele doua tari despartite ideologic de mai bine de sase decenii fiind tot mai mare in ultimii ani.

In urma discutiilor care au avut loc intr-o zona demilitarizata de la granita celor doua tari, delegatia nord-coreeana si-a dat acordul pentru a trimite o echipa de sportivi la Jocurile Olimpice de Iarna care incep peste exact o luna de zile.

Delegatia nord-coreeana va fi formata dintr-un corp de sportivi, un grup de suporteri, o echipa de artisti, o alta care va sustine o demonstratie de Taekwondo si mai multi jurnalisti.

Cnn anunta ca discutiile dintre cele doua parti au inceput cu o discutie banala despre vreme.Marea impacare: Coreea de Nord trimite sportivi la Jocurile Olimpice de Iarna din Coreea de Sud