JO2014

Surpriza la patinaj artistic: Davis si White iau aurul canadienilor

Meryl Davis si Charlie White si castigat dansul la patinaj artistic, luni seara, in fata campionilor olimpici, favoritii canadieni Tessa Virtue si Scott Moir. La inceputul Jocurilor Olimpice, presa franceza a scris ca Rusia va sprijini SUA pentru un aur al lui Davis si White in fata canadienilor, pentru ca rusii sa aiba la randul lor votul americanilor in proba de echipe.

Meryl Davis si Charlie White (SUA) au castigat luni seara medalia de aur la dans. Un program foarte frumos la partea artistica, notat cu 116,63.

Meryl Davis si Charlie White au fost neinvinsi in ultimii doi ani, castigand Campinatul Mondial, insa cea mai buna reprezentatie din cariera lor a fost la Sochi, pentru aurul olimpic. Cei doi au patinat dinamic, au impresionat, au aratat creativitate si au primit o medalie meritata.

Cei doi fusesera la Vancouver, in 2010, pe locul al doilea, iar la patru ani distanta au pregatit patru minute de program cu care au luat aurul.

Canadienii Tessa Virtue si Scott Moir, favoritii probei, au luat cu 4,53 puncte mai putin, pentru argint. Desi au avut un program frumos si ei, visul de a cuceri din nou aurul olimpic s-a naruit. Dezamagirea lor s-a vazut la ceremonia de primire a florilor din sala de patinaj.

La mare distanta, au luat bronzul rusii Elena Ilinykh si Nikita Katsalapov, cu 183,48 puncte, cea mai importanta medalie din cariera lor (in 2010 ei castigau mondialul la juniori).

Aur anuntat

Ziarul francez L'Equipe a scris pe 7 februarie ca patinatorii canadieni Tessa Virtue si Scott Moir vor lua argintul, dupa ce americanii vor fi sprijiniti de rusi pentru aur. La randul lor, americanii ii vor ajuta ulterior in alta proba de echipe  pe rusi.

Ceea ce s-a si intamplat. Rusia a luat intai aurul la echipe, iar apoi SUA aurul la dans.

[news-104645]



Surpriza la patinaj artistic: Davis si White iau aurul canadienilor