JO2014

Doua sportive au fost date afara de la Sochi pentru dopaj

Vineri, la Jocurile Olimpice de Iarna, a aparut primul caz de sportiv dopaj, urmart la cateva ore de un al doilea. O sportiva din Germania, dubla campioana olimpica, si una din Italia au fost trimise acasa.

Biatlonista Evi Sachenbacher-Stehle, din delegatia Germaniei, campioana olimpica din 2002 si 2010 a fost testata pozitiv cu probele A si B. Sachenbacher-Stehle terminase la Sochi de doua ori pe locul 4.

Echipa Germaniei a reactionat imediat. "A fost crescuta hemoglobina din cauza inaltimii. Proba B va demonstra acest lucru si ca nu este dopaj". Nu a fost asa. Proba B a avut acelasi rezultat: dopaj cu substanta methylhexanamina.

Acesta a fost primul caz de sportiv depistat pozitiv la Soci. In urma cu patru ani la Vancouver a existat de asemenea un singur caz, cel al hocheistului slovac Lubomir Visnovsky, dupa ce la Torino (2006) si Salt Lake City (2002) au fost cate sapte cazuri.

Numai ca tot vineri a mai aparut un caz. Italianca  William Frullani a fost testata pozitiv tot cu methylhexanamina, probele A si B, fiind de asemenea trimisa acasa.



Doua sportive au fost date afara de la Sochi pentru dopaj