JO2014

Medalii de aur anuntate de L'Equipe: A fost "barter" intre Rusia si SUA?

Ziarul L'Equipe a scris in prima zi a Jocurilor Olimpce ca SUA si Rusia se vor sprijini reciproc pentru a lua doua medalii de aur. Rusii la echipe, SUA la dans perechi. Am tradus la acel moment articolul respectiv. Pana la urma, asta s-a si intamplat.

Cei de la L’Equipe au scris pe 7 februarie ca Tessa Virtue si Scott Moir (campionii olimpici din 2010) nu vor lua aurul la proba de dans de patinaj artistic pentru Canada.

SUA nu erau favoriti la titlul olimpic la dans cu Meryl Davis si Charlie White, insa au cerut sprijinul Rusiei, sustineau in urma cu o saptamana cei de la L'Equipe. "La randul lor rusii ar trebui sa beneficieze de sprijinul american in proba de echipe la patinaj artistic", mai scriau francezii.

"Astfel, Davis si White ar urma sa se claseze in fata cuplului Virtue si Moir, sa ia un aur nesperat, iar rusii sa isi asigure si ei aurul la echipe", au mentionat negru pe alb jurnalistii francezi ai ziarului amintit mai sus.

Sprijinul reciproc intre SUA si Rusia a fusese dezvaluit de un antrenor rus ramas anonim.

[news-104645]

Este cunoscut ceva aici? Rusia a luat aurul la echipe, iar SUA la dans pe perechi, pana la urma. Daca s-a luat pe drept, fiecare isi poate da cu parerea.

Rusia a luat aurul cu o etapa inainte de finalul concursului pe echipe, avand o multime de puncte dupa un traseu fulminant. SUA a castigat aurul la dans pe perechi avand un program apreciat si considerat mai bun decat cel al favoritilor Virtue si Moire, insa mai ales pe partea artistica.

[news-104880]



Medalii de aur anuntate de L'Equipe: A fost "barter" intre Rusia si SUA?