JO2014

Martin Fourcade aduce aurul pentru Franta la pursuit. Puchianu in afara topului 40

Francezul Martin Fourcade, liderul Cupei Mondiale la Biatlon, a castigat, luni, cursa de pursuit de la Jocurile Olimpice Soci 2014.

Sportivul francez a pornit cu o intarziere de 12 secunde in raport cu veteranul norvegian Ole Einar Bjoerndalen, insa a intors sortii in favoarea sa cu un ritm fabulos la partea se schi.

Fourcade nu s-a descurcat prea rau nici in poligon, unde a ratat o singura tinta la cele patru trageri, doua din pozitia culcat si alte doua din picioare.

In final, reprezentantul Hexagonului a avut timp sa celebreze victoria fara sa forteze si s-a impus la pas cu un avans de 14.1 secunde in fata cehului Ondrej Moravec.

Medalia de bronz i-a revenit unui alt francez, Jean Guillaume Beatrix, care a reusit sa le ia fata lui Ole Ejnar Bjoerndalen si rusului Evegeny Ustyugov.

Bjoerndalen, campion olimpic la sprint, a pornit primul in cursa de pursuit, insa a avut o evolutie modesta si a ratat de asemenea trei tinte in poligon.

Reprezentantul Romaniei, Cornel Puchianu, al 30-lea la sprint, s-a clasat pe locul 47 dupa sase ratari in poligon si o intarziere de 4:31.2 minute.

In final au fost clasati 59 de sportivi, cehul Michal Slesinger nereusind sa ajunga la linia de sosire.



Martin Fourcade aduce aurul pentru Franta la pursuit. Puchianu in afara topului 40