JO2014

Rusia, eliminata de Finlanda in sferturile turneului de hochei

Rusia a parasit turneul olimpic de hochei pe gheata invinsa de Finlanda, cu 3-1, in sferturile de finala. Prima semifinalista este Suedia dupa 5-0 miercuri dimineata cu Slovenia.

Rusii nu au convins pana la ora meciului cu Finlanda ca merita sa castige aurul olimpic, insa suporterii de la Sochi au sperat intr-o revenire de orgoliu a unor hocheisti platiti cu milioane de dolari peste ocean, cum ar fi Ovechkin, Kovalchuk sau Malkin.

Niciunul dintre acestia nu a reusit sa se ridice la adevarata valoare aratata in NHL, iar Rusia a parasit in genunchi turneul olimpic pe care sperau sa-l castige calcand pe urmele redutabilei masini de hochei care a fost defuncta Uniune Sovietica.

Rusia a deschis scorul la prima superioritate numerica printr-un sut in forta expediat de Kovalchuk dintre cele doua cercuri, insa Finlanda a revenit rapid si a restabilit egalitatea prin Aaltonen la o actiune personala de toata frumusetea.

Cu doua minute inaintea primei pauze, veteranul finlandez Teemu Selanne a deviat in poarta rusilor dupa un contraatac pe stanga declansat de Granlund si Finlanda prelua conducerea.

Scandinavii au inchis tabela in partea secunda prin Granlund, jucator care a marcat din pasa lui Selanne si astfel Rusiei ii ramane o repriza intreaga sa intoarca rezultatul.

Gazdele turneului olimpic de la Sochi nu au reusit sa-l invinga pe imbatabilul Rask in pofida numeroaselor situatii de poarta. In final rusii au scos pentru ultimul minut si portarul de pe gheata in tentativa de a forta golul, dar acesta nu a mai venit si Finlanda merge in semifinala cu Suedia.

Rusia paraseste turneul olimpic ca o mare dezamagire si mai asteapta inca patru ani pentru a calca pe urmele URSS-ului la hochei pe gheata.

Rusia - Finlanda 1-3 (Final)

Final de meci. Rusia este eliminata de la Jocurile Olimpice dupa ce pornise ca mare favorita.

Repriza 3, 4:30 Finlanda a fost aproape de a inchide meciul la un contraatac. Bobrovski a scos magistral, insa coechipierii sai din linia ofensiva nu reusesc sa ameninte poarta scandinavilor.

Repriza 3, 8:40 Ocazie uriasa ratata de rusi prin Malkin. Sut din apropierea portii, dar Rask respinge in lateral.

Repriza 3, 12:50 Superioritate numerica pentru rusi.

16:11 Incepe ultima parte a meciului. Rusii trebuie sa joace cel mai bun hochei de care sunt capabili pentru a intoarce rezultatul.

Repriza 2, 14:21 Granlund deviaza in poarta Rusiei sutul lui Selanne si Finlanda profita de superioritatea numerica. Rusia este in corzi.

Repriza 2, 15:33 Eliminare dictata impotriva Rusiei. Yemelin se resimte si sangereaza dupa ce a fost lovit la nas in cazatura.

15:24 A inceput repriza a doua.

Repriza 1, 2:15 Contraatac devastator al finlandezilor. Granlund a recuperat pucul in partea stanga langa mantinela si i-a trimis in fata portii veteranului Selanne. Acesta l-a invins pe Varlamov cu un sut plasat si Finlanda trece la conducere.

Repriza 1, 5:08 Ocazie uriasa ratata de rusi prin Radulov pe contraatac. A fost un puc pierdut de finlandezi in jumatatea adversa si rusii au pornit ca niste rachete pe atac.

Repriza 1, 6:07 Tereshenko este trimis pe banca pedepselor. Superioritate timp de 2 minute pentru Finlanda.

Repriza 1, 10:42 Finlanda egaleaza rapid dupa o faza personala de toata frumusetea creata de Aaltonen. Acesta a venit din spate, a ocolit poarta si l-a invins pe Varlamov.

Repriza 1, 12:05 Nici macar un minut nu a rezistat Finlanda si Ilya Kovalchuk deschide scorul cu un sut puternic dintre cele doua cercuri. Bucurie uriasa a rusilor dupa aceasta reusita.

Repriza 1, 12:59 Granlund de la finlandezi este eliminat 2 minute pentru o tinere. Sansa buna pentru rusi de a ameninta poarta adversa.

Repriza 1, 16:09 Ocazie mare ratata de finlandezi. A fost un sut fabulos trimis de Vatanen din unghi si portarul rus Varlamov respinge pucul in tribuna.

Repriza 1, 17:00 Superioritate numerica pentru Finlanda. Veteranul Teemu Selanne intra pe gheata. Selanne este o legenda vie a hocheiului mondial la cei 43 de ani ai sai.

Repriza 1, 17:45 Prima ocazie a meciului apartine rusilor. Tereshenko apare la finalizare, dar portarul Rask retine pucul si va fi angajament din jumatatea finlandeza.

14:35 Incepe meciul.



Rusia, eliminata de Finlanda in sferturile turneului de hochei