JO 2018 PyeongChang

Impresionant: Linie de tren de mare viteză construită pentru Olimpiadă

Coreea de Sud a construit peste 100 de kilometri de linie de tren de mare viteză pentru a lega capitala Seul de orașul gazdă a JO 2018,  PyeongChang. România nu poate construi până în 2020 cei 14 kilometri de metrou pentru asigurarea organizarii turneului final european de fotbal.

Sud-coreenii au vândut primele bilete pentru linia de tren de mare viteză dintre capitala țării, Seoul, și orașul PyeongChang. Cei 126 de kilometri care până de curând se parcurgeau în două ore și jumătate se vor  acoperi acum în doar 67 de minute!

Zilnic vor circula 51 de garnituri de tren care vor transporta 20.000 de oameni.

Linia va asigura și transportul de la Aeroportul Internațional Incheon până la PyeongChang, pentru ca totul să fie complet.

În România, pentru ca țara noastră să găzduiască patru meciuri de la EURO 2020, trebuia să avem gata 14 kilometri de linie de metrou care sa lege Aeroportul Otopeni de Gara de Nord. Desi se discuta de aproximativ 2 ani de zile despre acest proiect, lucrarile inca nu au demarat si, daca vor incepe in 2018, totul se va termina in aproximativ 4 ani, nicidecum in timp pentru EURO 2020.

Romania mai trebuia sa aiba gata pentru EURO 2020 o autostrada completa de la Vest la Est, un proiect similar care deja in Bulgaria este functional.



Impresionant: Linie de tren de mare viteză construită pentru Olimpiadă